Share

Home / Recomadări zi de zi / Recomandări de la Poliţie: cum puteţi evita infracţiunile comise cu telefonul mobil

Recomandări de la Poliţie: cum puteţi evita infracţiunile comise cu telefonul mobil

Având în vedere evoluţia tehnologiei comunicaţiilor din zilele noastre şi necesitatea tot mai acerbă a persoanelor de toate vârstele, de a deţine şi utiliza telefoane mobile, infractorii au găsit oportună această cale pentru a obţine foloase necuvenite.

Cum se pot produce astfel de fărădelegi:

O metodă frecvent utilizată este aceea de a fi anunţaţi, de către un aşa-zis avocat/procuror/poliţist, că o rudă apropiată a produs un accident de circulaţie, iar pentru a evita un proces sau chiar o pedeapsă cu închisoarea, vi se solicită o anumită sumă de bani.

O altă „legendă” prezentată de infractori, este aceea că sunteţi câştigătorul unui premiu oferit în cadrul unui concurs/tragere la sorţi, iar pentru a intra în posesia acestuia este necesară achitarea impozitului sau a unei taxe.

Fii vigilent! Nu te lăsa înşelat!

Nu daţi curs apelurilor de la persoane necunoscute şi nu acordaţi/viraţi sume de bani conform solicitărilor acestora! În cazul în care vă aflaţi într-o astfel de situaţie, anunţaţi imediat Poliţia, la numărul de urgenţă 112!

Nu oferiţi date personale sau referitoare la conturi bancare şi nu daţi curs solicitărilor realizate prin intermediul telefonului mobil, fie că sunt sub forma unor convorbiri, fie că vorbim despre SMS sau email!

(Comunicat de presă, IPJ Mureş)

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regurile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Hoţi din apartamente prinşi de Poliţie după o spargere eşuată în cartierul Tudor!

Polițiștii din cadrul Poliţiei Municipiului Târgu-Mureş au fost sesizaţi luni, 18 februarie, cu privire la …

Share
Share