Trei elevi ai Colegiului Naţional „Unirea”, admiși la Oxford! Mesajul conducerii liceului Invatamant
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 1324 Vizualizări

Trei elevi ai Colegiului Naţional „Unirea”, admiși la Oxford! Mesajul conducerii liceului

Circumscrierea în acest orizont al nelimitării, care este toposul integrator al şcolii presupune abnegaţie, dorinţa de autodepăşire şi, nu în cele din urmă, spirit competitiv. Toate acestea reprezintă un deziderat constant şi determinativ pentru evoluţia instituţiei noastre. Colegiul Naţional „Unirea” se înscrie, astfel, pe traiectoria unui profil educaţional ce a devenit aproape identitar, presupunând, nu doar calitate şi performanţă, ci excelenţă în educaţie, nu doar continuitate, ci reconfigurarea arhitecturii conştiinţei noastre educative prin implementarea unui învăţământ modern şi motivaţional. Din solul germinativ al educaţiei se nasc mlădiţele unor generaţii, ce rămân aici, cu rădăcinile adânc înfipte într-un spaţiu făuritor de destine, dar cu ramurile ridicate spre valorile pe care le instituie definitiv educaţia.

Colegiul Naţional „Unirea” înscrie în palmaresul său o performanţă de excepţie: trei elevi ai colegiului au fost admişi la universitatea din Oxford, la sfârşitul anului 2018, în urma unei selecţii şi a unei evaluări riguroase.

David Purcar, Victor Văsieşiu şi Flavius Vlasiu, din clasa a XII-a A au aplicat, la sfârşitul anului 2018, pentru admiterea la Universitatea din Oxford, urmând un proces de admitere îndelungat, încărcat de emoţii şi dublat de o pregătire intensă, continuă, care a vizat mereu atingerea performanţei. În toţi cei patru ani de ciclu liceal, David Purcar, Văsieşiu şi Flavius Vlasiu au fost olimpici naţionali la matematică şi la informatică, având un palmares deosebit, concretizat în numeroase premii, distincţii şi medalii de aur, argint şi bronz la concursuri naţionale şi internaţionale.

Elevii sunt cei care dau adevărata măsură a efortului didactic, dar totul se împlineşte şi prin susţinerea unor profesori dăruiţi, doamna profesoară de matematică, Hecser Enikö şi doamna profesoară Manuela Mărginean- disciplina informatică însumând rodul unei activităţi îndelungate, perseverente, şi creând, astfel, starea de competiţie, prin care au stimulat dorinţa fiecăruia de a fi cel mai bun. Ce poate însemna mai mult în acest moment marcant, decât comuniunea reală elevi-profesori, a celor care au înţeles că în paradigma educaţiei elevul este cel care poate reclădi şi redimensiona temelia pe care dascălul o proiectează.

Preţuim acest efort, rezultatele acestor elevi ne onorează, ne bucură şi ne obligă, pentru că, de fapt, determină asumarea unei responsabilităţi la nivelul exigenţelor pe care înşişi dascălii acestei şoli le-au impus.

Director Colegiul Naţional „Unirea”
Prof.dr. Aurora STĂNESCU

NB: Vor urma mesaje ale celor trei elevi despre această realizare excepțională

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE