Ansambluri rezidențiale noi în cartierul Unirii Slider
  • Elena.Polearus
  • 0 comentarii
  • 1291 Vizualizări

Ansambluri rezidențiale noi în cartierul Unirii

Luni, 21 ianuarie, în cadrul unei dezbateri publice care a avut loc în sala de Ședințe a Primăriei Municipiului Târgu-Mureș, două ansambluri rezidențiale au fost prezentate de arhitecții proiectelor.

Dezbaterea a fost moderată de arhitectul șef al municipiului, Daniela Miheț.

8 locuințe pe strada Voinicenilor

Arhitectul Adrian Turcu (SC ADI Proiect SRL), a prezentat primul proiect, „PUZ – stabilire reglementări pentru construire casă de locuit unifamilială – parcelare teren pentru construire ansamblu rezidențial”, cu regulamentul local de urbanism aferent.

Ansamblul rezidențial de pe Strada Voinicenilor, nr. 222, se preconizează că va fi finalizat de către beneficiarul SC Alfaconstruct SA în 2020.

„Amplasamentul se află pe partea dreaptă a drumului care merge către comuna Voiniceni. Face parte din PUZ-ul Unirii extins. Se păstrează toți coeficienții urbanistici din PUZ-ul Unirii, parcela având în total 4.000 metri pătrați, dar se doresc 8 parcele individuale de minimum 350 metri pătrați. Inițial, pentru conformarea cu PUZ Unirii, era demisol, parter și etaj, dar se renunță la demisol, rămânând doar parter și etaj. În partea de sud a parcelei există deja construite case cuplate, cu o densitate mult mai mare decât soluția noastră. Noi am dorit să facem o soluție mai aerisită și mai prietenoasă. Drumul care va accede din strada Voinicenilor va fi un drum privat, cu o lățime de 7 metri, pentru un acces doar pentru aceste parcele”, a spus arhitectul Adrian Turcu.

Amplasamentul se află la o mică distanță față de intrarea spre Bărdești

9 locuințe noi pe strada Vasile Săbădeanu

Al doilea proiect, „PUZ – lotizare teren şi stabilire reglementări pentru construire locuinţe în cartierul Unirii” cu regulamentul local de urbanism aferent – etapa III a fost prezentat de arhitectul Eugen Glăja (SC Domus SRL). Amplasamentul se află pe strada Vasile Săbădeanu, fără număr, iar SC Maco Construct SRL este beneficiarul.

„Este vorba de o documentație de urbanism pentru amplasarea a 9 clădiri cu regim de înălțime P + 2 mansardat. Momentan este vorba de o etapă a treia. S-au realizat două etape inițiale pe zona cartierului Unirii și etapa aceasta prevede aceste locuințe colective mici, cu regim mic de înălțime, cu calitatea vieții ridicată, cu locuri de joacă, drumuri și accese. Datorită investitorului și acceptului investitorului pentru a crea o relație de intrare în cartier, am reușit să spargem gheața, să intrăm în cartier altcumva decât din Podeni. Deci e un punct pozitiv creat pentru această zonă care se dezvoltă destul de ponderat ca și regim de înălțime. În comisie au fost oferite toate avizele”, a punctat Eugen Glăja, arhitectul proiectului.

În cadrul acestor prezentări nu au existat obiecții sau probleme.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE