Share

Home / Administratie / Pregătiri pentru sezonul de primăvară la Administraţia Serelor din Târgu-Mureş

Pregătiri pentru sezonul de primăvară la Administraţia Serelor din Târgu-Mureş

Administrația Serelor și Zonelor Verzi  se pregătește intens pentru sezonul de primăvară. Mai multe specii de flori vor fi comercializate imediat ce vremea va permite vânzarea acestora.

“Ca în fiecare an, Primăria municipiului Târgu-Mureș este pregătită să întâmpine primăvara cu specii floricole diverse, care vin să satisfacă exigențele locuitorilor. Aici, ne referim atât la calitate, dar și la preț, florile fiind comercializate la preț de producător”, a afirmat Claudiu Maior, consilier al primarului.

Potrivit Biroului de presă al Primăriei municipiului Târgu-Mureş, plantele care se regăsesc în prezent în sere sunt plante anuale de mozaic înmulțite prin butași, pentru amenajarea parcurilor și zonelor verzi de pe raza municipiului Târgu-Mureș; 35 de specii de flori, cca 28.000 de plante. De asemenea, specii floricole anuale înmulțite prin semințe, 125.000 de plante, acestea fiind soiurile de begonii, dalii, salvii, petunii etc. Speciile floricole înmulțite prin rizomi sunt în număr de 6.000 de plante. Plantele perene înmulțit din producția proprie sunt în număr de 5.000 de bucăți, iar speciile floricole produse pentru ocazii speciale (1 martie, 8 martie, Ziua îndrăgostiților etc) sunt cele din speciile de freziii, garoafe, gladiole, strelitzia, respectiv ghivece de flori din mai multe specii.

“În ceea ce privește activitatea de toaletare a copacilor, aceasta continuă, echipele de lucru aflându-se în aceste zile pe străzile Gheorghe Doja și Reșița din cartierul Mureșeni”, au transmis reprezentanţii Primăriei municipiului Târgu-Mureş.

(Redacţia)

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regurile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Ziua Grâului 2019. Dafcochim și produsele comercializate de divizia chimice

Peste 500 de fermieri transilvăneni au participat joi, 6 iunie, la cea de-a patra ediţie …

Share
Share