Home / Cultură / „Frida alas para volar”, un spectacol despre Frida Kahlo, la Teatrul Ariel
Imagine din spectacol (Sursă foto: Facebook)

„Frida alas para volar”, un spectacol despre Frida Kahlo, la Teatrul Ariel

Distribuie

„Un poem despre viața plină de dragoste și durere a Fridei Kahlo, reprezentată prin diverse metafore și simboluri, cu ajutorul păpușilor, obiectelor metamorfozate și a animației în nisip. Coregrafia și teatrul de animație se combină astfel încât pictura artistei prinde viață pe scena inundată de atmosfera onirică creată de muzica Chavelei Vargas și Al Marconi. Portretele desenate în nisip în timp real completează biografic personalitatea Fridei adăugând spectacolului momente de „performance”. Frida Kahlo trăiește cu aceeași pasiune durerea fizică și dragostea pentru Diego Rivera, transformând ambele trăiri în picturi suprarealiste. Scrisorile către Diego devin monologuri interioare sau strigăte de furie și frustrarea neîmplinirii ca mamă și soție. Moartea apare în scena vieții ca un vechi prieten care vine să o salveze de durerea înecată în alcool și fum de țigară. Personajele ies din picturile Fridei și apar în scenă, ca într-un vis, ca o salvare, destinată să facă realitatea mai puțin copleșitoare. Într-un dans continuu, Frida iubește, pictează, suferă și râde de moartea cu chip de femeie, până la sfârșitul spectacolului din viața ei.” (Alice Bratu)

Conceptul și interpretarea îi aparțin lui Alice Bratu.

Responsabil cu lumini este Tibor Szer, iar de sunet se ocupă Simon Kovesi.

Spectacolul va avea loc sâmbătă, 26 ianuarie, ora 19.00, la Teatrul Ariel (Str. Poligrafiei nr. 4, Târgu Mureș) și este recomandat persoanelor cu vârsta peste 16 ani.

Rezervările se fac la numărul de telefon 0748 203172.

(A.V.)


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Împreună, de 1 Decembrie, în Piața Victoriei din Târgu Mureș

Distribuie