Share

Home / Cultură / Artiști de seamă cântă la Reghin, de Ziua Unirii Principatelor

Artiști de seamă cântă la Reghin, de Ziua Unirii Principatelor

Primăria Municipiului Reghin şi Casa Municipală de Cultură “Eugen Nicoară” organizează joi, 24 ianuarie, spectacolul folcloric  dedicat împlinirii a 160 de ani de Unirea Principatelor Române. Evenimentului va fi găzduit de Casa Municipală de Cultură “Eugen Nicoară” începând cu ora 18:30 , și va duce artiști îndrăgiți ai folclorului românesc.  Alături de reghineni, vor cinsti Mica Unire,  Grigore Leșe, Sava Negrean Brudașcu, Ioan Berci și  Orchestra Casei Municipale de Cultură „Eugen Nicoară”, dirijor Ioan Conțiu.

Grigore Leșe  este un cunoscut interpret de muzică tradițională  românească din zona Țării Lăpușului. A absolvit Academia de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj, Facultatea de Interpretare (fagot) . Este doctor în muzică și profesor asociat la Facultatea de Litere a Universității din București   și la Universitatea de Muzică București. Repertoriul lui este constituit din melodii vechi, provenind din folclorul autentic al zonei și marcând evenimente importante din viața omului.

Sava Negrean Brudașcu  este o interpretă de muzică populară ardelenească, cunoscută pentru piesele  din zona Sălajului, precum și pentru cântecele patriotice (“Doamne ocrotește-i pe români”, “Noi suntem români”)

Ioan Berci, este un demn urmaș  lui Dumitru Fărcaș, atât datorită locului natal, Groşi-Maramureş, satul de baștină al  marelui artist, cât și al instrumentului la care cântă, taragotul.

La final, reghinenii  vor întinde tradiționala Hora Unirii în centrul Municipiului Reghin.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regurile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

GALERIE FOTO: Ilarie Gh. Opriș, 80 de ani de viață în folosul artelor mureșene

Primăria și Consiliul Local Sângeorgiu de Mureș împreună cu Biserica Ortodoxă Nr. 2 și Asociația …

Share
Share