Baschetul juvenil, din nou la rampă Sport
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 206 Vizualizări

Baschetul juvenil, din nou la rampă

Ajunsă ca una dintre cele mai puternice competiții a baschetului juvenil din România, ediția a VIII-a a Cupei Transilvania se apropie de start. Competiția, organizată de SportLife România și Primăria Municipiului Târgu-Mureș, în colaborare cu Clubul Sportiv Gladius Târgu-Mureș, reunește la această ediție la start 50 de echipe din țară și străinătate. Aceasta se desfășoară la două categorii de vârstă, minibaschet și babybaschet, băieți și fete.

Prima perioadă se va desfășura în perioada 2-5 februarie și este rezervată categoriei minibaschet, la care 24 de echipe de băieți și 10 de fete se vor lupta pentru trofeele puse în joc.

După disputarea finalelor acestei categorii, între 6 și 9 februarie se va desfășura turneul de babybaschet, aceasta doar la băieți, unde sunt angrenate 16 formații. Un aspect important, indiferent de categorie, fiecare echipă va juca în total câte 6 partide.

Meciurile vor fi găzduite de sălile de sport ale Școlilor Gimnaziale „Serafim Duicu” (cartierul Mureșeni), „Tudor Vladimirescu” (strada Cutezanței din cartierul Tudor) și „Romulus Guga” (bulevardul Pandurilor), iar finalele fiecărei categorii, care se vor disputa în zilele de 5, respectiv 9 februarie, vor avea loc în Sala Sporturilor.

 

Cele mai puternice centre prezente

Ca în fiecare ediție, la competiția din acest an vor participa cele mai puternice echipe din țară, reprezentând municipiile București (cu mai multe centre), Cluj-Napoca, Ploiești, Sibiu, Pitești, Alba Iulia, Oradea sau Galați. La fel ca în ultimele ediții, când au participat și echipe din afara României, și șa ediția din acest an va concura în turneul de minibaschet băieți formația ucrainiană Kozak-Basket Zaporoje. Târgu-Mureșul va fi reprezentat de această dată de Clubul Sportiv Municipal, Liceul cu Program Sportiv „Szász Adalbert” și CS Gladius.

Laureații vor fi răsplătiți cu echipament sportiv oferit de firma PEAK, sponsorul Comitetului Olimpic și Sportiv Român, cupe, medalii și diplome. De asemenea, vor fi acordate și premii speciale pentru coșgeterii turneului și cei mai buni baschetbaliști ai finalelor. În plus, toți participanții vor primi medalii și rechizite oferite de Herlitz România, partenerul principal al întrecerii.

Detalii despre programul de desfășurare, în zilele dinaintea startului.

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE