Obiectivul baschetbaliștilor,  revenirea la „norma sutei” Slider
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 120 Vizualizări

Obiectivul baschetbaliștilor, revenirea la „norma sutei”

După un joc în care seria succeselor cu peste 100 de puncte înscrise a fost întreruptă în etapa trecută, 88-70 în deplasarea de la CSM VSKC Miercurea Ciuc, echipa de baschet masculin CSM Târgu-Mureș va reuși foarte probabil în etapa a doua din cadrul celei de-a doua faze a Ligii Naționale să reia seria cu „suta” reușită. Dacă au rămas în aceeași grupă valorică 3, numită acum grupa Albastră, neavând dreptul în calitate de club nou înființat să participe în turneul play-off pentru locurile 1-8, mureșenii se află pe primul loc al clasamentului, la 5 puncte de următoarea clasată. În etapa care urmează ei vor avea ca adversară formația Rapid București, clasată pe locul 5, la 9 puncte distanță. Întâlnirea va avea loc duminică, 27 ianuarie, de ora 16.30, în Sala Sporturilor din Târgu-Mureș.

Mureșenii promit spectacol, cu gândul la Cupa României

În contextul în care echipa antrenorului George Trif are ca și asigurată promovarea în eșalonul secund (mai mult nu permitea regulamentul unei ediții în care echipele care vin din eșaloanele inferioare pot ajunge chiar în lupta pentru podium), jocurile rămase din acest sezon vor fi axate mai degrabă pentru sudarea unei echipe care să-și propună pentru campionatul următor obiective mai îndrăznețe. Mureșenii vor aborda astfel partidele rămase mai relaxați, jucând în special pentru suporteri, în special în meciurile de pe teren propriu. Adversara de duminică nu este una care să le împiedice aceste „planuri”. Rapid se află pe penultimul loc în grupa de 6, cu 9 victorii și 10 înfrângeri, în timp ce mureșenii au cedat doar un singur joc, în fața celor de la Phoenix Galați, urcați în a doua grupă valorică. Cele două întâlniri din prima fază s-au încheiat cu victorii clare ale CSM-ului târgumureșean. Dacă în turul de la București mureșenii nu au realizat „suta”, câștigând cu „doar” 84-45, în partida de pe teren propriu a fost 108-50.

Jocul nu are așadar vreo miză și va fi mai degrabă unul jucat pentru suporterii care așteaptă revenirea în elită, acolo unde BC Mureș disputa în urmă cu doar câțiva ani trei finale de campionat și alte două pentru Cupa României. Referitor la Cupa României, în ediția actuală a acestei competiții mureșenii au trecut peste două tururi și vor întâlni în partida tur din cadrul „sferturilor” formația BCM U Pitești. Primul meci cu argeșenii va avea loc la Târgu-Mureș, în 30 ianuarie, iar returul peste o săptămână, pe terenul echipei din prima grupă valorică.

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE