Home / Social / Semințele libere, sădesc idei la Muzeul Etnografic „Anton Badea”

Semințele libere, sădesc idei la Muzeul Etnografic „Anton Badea”

Distribuie

Trei asociații, Grădină, mi-ești dragă, Semințe libere, și România în Tranziție-Comunitatea Transition Towns România, în parteneriat cu Muzeul Etnografic „Anton Badea” și www.reteaua.org, organizează la începutul lunii februarie  cea de a treia ediție a Semințelor Libere la Reghin. Evenimentul va fi găzduit de Muzeul Etnografic „Anton Badea” sâmbătă, 2 februarie, începând cu ora 10:00.
„Ne vom bucura de un ceai cald și vom împărtăși din surplusul de semințe de legume, flori, plante decorative, arbuști și pomi fructiferi, preferabil tradiționale, preluate și cultivate de la o generație la alta, dacă nu cu specificarea sinceră a provenienței lor (de exemplu: din grădina proprie, de la o rudă din străinătate, din magazin etc). Nu e nevoie să dai ca să primești, totul e oferit în mod gratuit, așa cum Natura ni le-a oferit nouă”, afirmă organizatorii.
După sosirea invitațiilor și schimburile de semnințe, vor urma prezentările,începând cu ora 12:00,  prima fiind „Casa Semințelor – Banca de semințe a comunității”.
Adina M. Moise, inițiator al mișcării „Semințe Libere”,  va prezenta  celor prezenți  „Casa Semințelor – Banca de semințe a comunității” – noul proiect-parteneriat al Asociației România în Tranziție cu Asociația Internațională Arche Noah , cu experiență de peste 30 de ani în salvarea semințelor.
„Sunt invitați la această sesiune în special fermieri, grădinari pricepuți, actuali și viitori salvatori de semințe, mici cultivatori bio sau susținători ai lor, să aflăm mai multe împreună despre propagarea semințelor tradiționale și să aflam și care sunt nevoile cultivatorilor ce doresc să promoveze pe mai departe gustul adevărat al legumelor tradiționale”, afirmă organizatorii.

Începând cu ora 13:00, prticipanții vor afla date despre proiectelor„Învățăm în grădină” (grădină în curtea școlii) și „Regreen – Compost de cartier” (grădină comunitară + plan de colectare deșeuri compostabile și realizarea de îngrășământ), grație prezentărilor făcute de  Răzvan Ilieș și Cristian Man.

De la pomicultură,  la practici sustenabile

Va urma prezentarea despre Flora (bibliotecă de semințe) și despre practici sustenabile în mediul urban susținută de Claudia Rânja, după care, Daniel P. Hirschi va purta auditoriul  prin intermediul cuvintelor, în minunata lume a policulturilor și a habitatelor diverse pe care le-a creat în microferma de la Voivodeni , și  informații  despre oportunitatea valorificării produselor culinare obținute, prin evenimente gastronomice.

Nu în ultimul rând, Németh János va vorbi despre construcțiile cu materiale naturale și împreună cu Németh Mária vor prezenta experiențele lor de la Coliba Verde.

Intrarea la eveniment este liberă.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

FOTO: ”Marș pentru Viață”, la Sărmașu

Distribuie O nouă ediție a evenimentului ”Marșul pentru Viață”, organizat de Biserică Ortodoxă Sărmașu, Fundația …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.