Home / Slider / Câinii fără stăpân din Târgu-Mureş, adoptaţi de germani!

Câinii fără stăpân din Târgu-Mureş, adoptaţi de germani!

Peste 360 de câini fără stăpâni au fost capturați de pe stradă şi duşi la adăpost, în cursul anului 2018, de către lucrătorii de la compartimentul care se ocupă de gestionarea problemei câinilor fără stăpâni din cadrul Primăriei municipiului Târgu-Mureş.

Acţiunea a avut loc, cu precădere – ca urmare a sesizărilor venite din partea locuitorilor de pe municipiului.

“La noi în oraș situația câinilor comunitari nu reprezintă un subiect tabu de ani de zile. Am rezolvat-o prin campanii de informare şi conştientizare, prin măsuri ferme pe care le-am luat când a fost nevoie şi prin înfiinţarea acestui adăpost pentru câini unde patrupedele sunt îngrijite, vaccinate şi unde pot să-şi găsească un stăpân prin adopţie. Prin grija patrulelor de Poliție Locală, serviciul de ecarisaj al municipalității este sesizat, iar cânii fără stăpân ajung la adăpost. Târgumureşenii s-au obișnuit și ne sesizează, fie prin apel la Dispeceratul Integrat 112, la ofițerul de serviciul al Poliției locale sau la Serviciul de Ecarisaj -, existenţa în preajma blocurilor sau a caselor a câinilor vagabonzi şi nu avem parte de evenimente nedorite”, a declarat Claudiu Maior, consilier al primarului.

Potrivit Biroului de presă al Primăriei municipiului Târgu-Mureş, în anul 2018 s-a încheiat un protocol de colaborare cu TASSO, ONG din Germania, care constă în adoptarea câinilor în Germania, de către organizații non-guvernamentale şi donaţii de hrană pentru câini precum şi alte necesare pentru funcţionarea adăpostului din Târgu-Mureş. În anul precedent s-au efectuat un număr de 244 de adopții în Germania și peste 70 în țară.

(Redacţia)

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Câți mureșeni au decedat în lunile aprilie și mai 2020, comparativ cu anii anteriori

La nivelul județului Mureș, în lunile martie și aprilie 2020 (cunoscute ca fiind luni în …