Share

Home / Religie / ÎPS Irineu, vizite pastorale la Hădăreni și Miheșu de Câmpie

ÎPS Irineu, vizite pastorale la Hădăreni și Miheșu de Câmpie

Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, a efectuat joi, 24 ianuarie o serie de vizite pastorale în protopopiatul Luduș. ÎPS Irineu  a poposit în mijlocul credincioșilor din parohiile Hădăreni și Miheșu de Câmpie, fiind întâmpinat cu multă bucurie de către părinții parohi și dreptslăvitorii creștini. Cu aceste prilejuri, înaltul oaspete  le-a adresat celor prezenți sfaturi duhovnicești și cuvinte de folos, oferindu-le totodată păstorilor de suflete îndrumări pastoral-misionare și administrativ-gospodărești, necesare pentru dinamizarea vieții spirituale a comunităților parohiale încredințate.

„Cu bucurie, am vizitat, astăzi, două parohii din județul Mureș: parohia Hădăreni, păstorită de părintele Nicolae Cioara, și parohia Miheșu de Câmpie, păstorită de părintele Alexandru Pop. Am fost plăcut impresionat de modul în care păstorii sufletești întrețin locașul de închinare și își exercită slujirea apostolică. Precum în vremurile de odinioară, așa și astăzi, preoții satelor sunt adevărați făclieri ai spiritualității autohtone și devotați călăuzitori ai creștinilor ortodocși pe linia păstrării credinței curate și a datinii străbune”. a spus Înaltpreasfințitul Părinte Irineu la finalul vizitelor pastorale întreprinse în protopopiatul Luduș.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regurile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Înălţarea Domnului (Ziua Eroilor), sărbătoare naţională a poporului român

La sărbătoarea Înălțării Domnului şi Ziua Eroilor, după Sfânta Liturghie, vor fi oficiate slujbe de pomenire a eroilor neamului …

Share
Share