Home / Administratie / Kelemen Hunor consideră că neadoptarea legii bugetului este inacceptabilă

Kelemen Hunor consideră că neadoptarea legii bugetului este inacceptabilă

Kelemen Hunor, președintele UDMR, a criticat la Tîrgu Mureș, în declarația acordată după încheierea ședinței Consiliului Reprezentanților Unionali, desfășurată vineri după-amiaza, faptul că Guvernul nu a prezentat încă proiectul legii bugetului de stat, ceea ce este inacceptabil în opinia liderului uniunii.

 

Cea mai importantă lege într-un an calendaristic este legea bugetului, este inacceptabil că această lege nu este încă adoptată, a subliniat Kelemen Hunor atunci când a fost întrebat despre prioritățile legislative ale UDMR în noua sesiune parlamentară. Aspect pe care l-a punctat și în timpul ședinței, la prezentarea raportului politic.

“Guvernul nu a venit cu un buget anul trecut, ceea ce este o greșeală uriașă, ar fi trebuit să vină în octombrie-noiembrie, cel târziu în decembrie. A început anul și nu avem un buget aprobat. Și din această cauză probabil că până în martie în cel mai bun caz, până la sfârșitul lunii aprilie – începutul lunii mai, în cel mai rău caz, nici autoritățile locale, nici componentele din economia națională nu au cum să se pregătească și toată lumea merge pe bugetul anului trecut, pe un anumit procent – 8% din bugetul anului trecut, conform legii”, a subliniat liderul uniunii.

Kelemen Hunor a mai subliniat că neadoptarea bugetului reprezintă din punctul său de vedere o problemă uriașă.

“Vă dați seama că, dacă investițiile și licitațiile vor începe abia după luna mai, atunci când vom avea rezultate, când vom începe investițiile? Vom pierde un an”, consideră acesta.

Potrivit liderului UDMR, ar fi fost bine ca Parlamentul să se întrunească în luna ianuarie într-o sesiune extraordinară pentru discutarea proiectului legii bugetului.

Ligia VORO

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Dispensarul din Deda, în lucru

Veste bună pentru locuitorii comunei Deda, lucrările la dispensarul medical medical au fost intensificate în …