Kelemen Hunor: România e pregătită pentru Spațiul Schengen Politic
  • ligia.voro
  • 0 comentarii
  • 329 Vizualizări

Kelemen Hunor: România e pregătită pentru Spațiul Schengen

Kelemen Hunor, președintele UDMR, a punctat la Târgu Mureș, la ședința Consiliului Reprezentanților Unionali, despre preluarea președinției Consiliului Uniunii Europene.

“Prezența miniștrilor, săptămâna aceasta la Bruxelles, a fost un pic mai comică, dar greșeli politice nu au făcut. Nu mă bucur pentru ce am auzit, dar aceasta e viața, nu eu i-am pus acolo, nu eu i-am ales în aceste funcții, bănuiesc că cineva ar trebui să îi spună și domnului ministru Daea că la Bruxelles nu trebuie să vorbești despre cormorani și piscine, probabil că Politica Agricolă Comună înseamnă un pic mai mult decât ceea ce a spus el. România are capacitatea de a face față la provocările din această perioadă, mai ales că este și o perioadă electorală”, a afirmat acesta.

Liderul uniunii consideră că România are șansa de formula niște proiecte despre viitorul Uniunii Europene și că ar fi important să aibă o ofensivă diplomatică referitoare la aderarea la Spațiul Schengen.

“E greu să accepți că îndeplinești criteriile tehnice și nu ești lăsat să intri în Spațiul Schengen. Trebuie clarificat un lucru, intrarea în zona Schengen depinde de îndeplinirea criteriilor tehnice, criteriile politice trebuiau îndeplinite în momentul în care am intrat în Uniunea Europeană. Spațiul Schengen înseamnă criterii tehnice – capacitatea de a controla granița exterioară a Uniunii Europene, capacitatea de a opri eventual pe cei care vor să intre în UE și nu au acest drept – persoane și mărfuri. Din acest punct de vedere, tehnic, România e pregătită”, a subliniat acesta.

Ligia VORO

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE