Home / Sport / Mai greu decât era de așteptat

Mai greu decât era de așteptat

Distribuie

În cel de-al doilea meci din cadrul fazei a doua a Ligii Naționale de Baschet Masculin, CSM Târgu-Mureș s-a impus duminică seara mai greu decât era de așteptat în partida susținută pe teren propriu cu Rapid București. Mureșenii au ratat din nou realizarea „sutei”, dar la un singur punct de această dată. S-au impus cu 99-72, pe sferturi 19-14, 22-23, 31-20, 27-15, după o primă repriză în care oaspeții le-au creat emoții. După 9-0 la trei minute și jumătate și 19-5 la intrarea în ultimele două minute ale primului sfert, gazdele au redus motoarele și rapidiștii s-au apropiat la doar 5 puncte la prima pauză. Cum scăderile sunt deseori urmate de demaraje greoaie, oaspeții au prins încredere și au reușit să egaleze în câteva rânduri pe parcursul sfertului secund, având chiar avantaj la 34-33. Pentru a încheia cu o nouă victorie mureșenii aveau nevoie de o schimbare radicală după pauză.

 

Accelerare după pauză, dar cu efortul dozat

 

Acest lucru s-a și petrecut. La reluare, după un început mai ezitant, a urmat desprinderea. La intrarea în a doua jumătate a sfertului avansul de pe tabelă a ajuns la peste 10 puncte și la ultima pauză era de 15. Cu 72 de puncte înscrise, mai rămânea reușirea obișnuitei deja „norme”. La intrarea în ultimul minut Kilyén a înscris coșul cu care se făceau 97 de puncte și mai era nevoie de unul de la distanță. Rapid a avut însă atacul, a ținut la posesie și CSM a mai înscris o singură dată prin același jucător, dar numai un coș de 2 și gazdele au ratat de puțin „suta”. O victorie fără probleme totuși, una care menține formația mureșeană în fruntea grupei Albastre, la 5 puncte distanță de a doua clasată, CSM Sighetu Marmației.

Pentru CSM au înscris: Sánta Szabolcs 21, Goran Martinic 20 (2×3), Alin Borșa 13, Ernests Kalve 12, Vladislav Șolopa 11, Kilyén Örs 9 (1), Engi Rosenfeld Dávid 6 (2), Steff Norbert 5 (1), Bölöni Tamás 2. A mai jucat Dragoș Onea.

Cel mai bun marcator al meciului a fost Michael Hope de la oaspeți, cu 34 puncte (3×3).

Următoarea partidă a mureșenilor în campionat va avea loc sâmbătă, 2 februarie, de la ora 17.00, în deplasare, la ACS Târgu Jiu, dar CSM va mai susține până atunci partida din „sferturile” Cupei României, pe teren propriu, cu BCMU Pitești. Întâlnirea va avea loc marți, 29 ianuarie, de la ora 18.00.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Sportivii de la CSS Târgu Mureș, pe podium la lupte libere

Distribuie În cadrul Campionatului Național Școlar – Reșița 2024, sportivii din cadrul CSS Târgu Mureș …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.