Popicarele, învinse, dar cu șanse în lupta pentru medalii Slider
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 342 Vizualizări

Popicarele, învinse, dar cu șanse în lupta pentru medalii

În partida tur din cadrul „sferturilor” Ligii Campionilor la popice feminin campioana României Electromureș Romgaz Târgu-Mureș a cedat la Viena în fața echipei BBSV din capitala Austriei. Este o înfrângere, dar una care oferă șanse serioase de calificarea în Final Fourul competiției. Partida s-a încheiat cu victoria campioanei Austriei cu scorul de 5-3 la puncte de echipă, 3334-3265 la numărul total de popice doborâte și 13,5-10,5 la numărul de manșe câștigate. Eliminată de echipa mureșeană în urmă cu aproape un an în aceeași fază, dar la Cupa Mondială, echipa austriacă se anunța mult mai puternică odată cu revenirea celor două jucătoare străine care au lipsit la confruntarea precedentă. Rezultatul poate fi întors în jocul retur, care se va disputa pe arena din Târgu-Mureș în 16 februarie. Echipa antrenorilor Orosz István și Seres Jozsef are nevoie de trei victorii individuale, cu 14 manșe câștigate din cele 24 ale partidei și de un număr mai mare de 69 la totalul general al popicelor doborâte.

Start ratat, recuperare spre final

Jocul de la Viena a început rău pentru echipa mureșeană. Duka Tilda a cedat în primul schimb la Dominique Pumpler cu 527-556 popice la total, reușind într-o singură manșă să încheie la egalitate. Acea jumătate de punct la manșe poate însă conta în retur, în cazul în care jocul se încheie 3-3 la individual și mureșencele obțin victoria in 14 manșe. În același schimb Hana Wiedermannova a obținut al doilea punct pentru gazde. Ea a doborât 579 „bețe”, față de cele 525 ale Alexandrinei Bornert, înlocuită după prima manșă cu Maria Ciobanu. Aceasta din urmă a câștigat și ea o manșă care poate cântări la final. Schimbul doi nu a adus nici el mari satisfacții campioanelor României. Cu o evoluție mult sub nivelul ei, Doina Baciu a realizat un total de 518 a fost întrecută de Lisa Vsetecka (542), dar a luat și ea o manșă. Speranțele mureșencelor au renăscut cu punctul reușit de Sáfrány Anita. Ea a câștigat trei din cele patru manșe susținute cu Dana Martinkevic, scor 597-578, obținând cel mai valoros rezultat al întâlnirii. Alte două puncte de meci au fost obținute în ultimul schimb de Gyéresi Anna și Méhész Anita, cu alte cinci manșe din opt ale schimbului. Ele au avut ca adversare pe surorile Daniela și Nicole Plamenig. Gyéresi a câștigat doar două manșe, dar a obținut punctul pentru cele cinci popici mai multe la total (546-541), în timp ce Méhész a câștigat trei manșe, cu 552-538 la total.

Astfel, se poate spune că returul va fi unul „de foc”, în care mureșencele pot reface handicapul. În lupta pentru celelalte trei locuri din Final Four gazdele au câștigat, dar singura care pare să nu aibă mari emoții pentru retur este echipa croată KK Mlaka Rijeka, învingătoare cu 8-0 în fața germancelor de la SKK 98 Poing (3342-3245 p.d., 14-10 la manșe). Nici cea mai titrată echipă a competiției, echipa germană Victoria Bramberg nu pare să aibă probleme cu conaționalele de la KC Schrezheim (6-2, 3507-3402, 14-10), dar într-o situație asemănătoare cu a mureșencelor sunt cehoaicele de la Slovan Kosice, care au cedat cu 3-5 în Ungaria, 3245-3329 p.d. și 12-12 la manșe cu TK Zalaegerszeg.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE