Home / Administratie / Propuneri pentru creşterea siguranţei pe DN 15 Deda – Topliţa

Propuneri pentru creşterea siguranţei pe DN 15 Deda – Topliţa

Distribuie

Comisia mixtă de evaluare a riscurilor producerii unor avalanșe și căderi de pietre în Defileul Deda – Toplița, ca urmare a cantităților mari de zăpadă căzute si a temperaturilor ridicate, numită prin Ordinul Prefectului Județului Mureș nr. 56/25 ianuarie 2019, a finalizat verificările în teren, în urma cărora a stabilit că există riscuri de căderi ale unor blocuri de stâncă, riscuri de viituri și riscuri de căderi ale vegetației forestiere pe anumite sectoare ale DN 15 (E578).

Potrivit Biroului de presă al Instituţiei Prefectului – Judeţul Mureş, comisia a formulat următoarele propuneri: identificarea arborilor care prezintă pericol iminent (sunt înclinați, rupți sau uscați) și pot ajunge pe carosabil, în vederea stabilirii proprietarilor și luarea în regim de urgență a măsurilor ce se impun de îndepărtare a pericolelor; înștiințarea ABA cu privire la situația existentă și monitorizarea cursului râului Mureș și afluenților acestuia și luarea masurilor ce se impun în aceste situații; SDN Târgu-Mureș va monta semnalizare rutieră de avertizare pe acest tronson; monitorizarea stării de colmatare a podurilor și podețelor de sub drumul național și luarea de măsuri în vederea menținerii în stare de curățenie atât a secțiunilor din dreptul drumului cât și a zonei de amonte și de aval; monitorizarea permanentă a situației din teren de către echipaje aparținând SDN Târgu-Mureș, IPJ Mureș (Secția de Poliție Rurală Deda), ISU Mureș (punct de lucru Deda din cadrul Detașamentului de Pompieri Reghin) și Primăriei comunei Răstolița, comunei Lunca Bradului și comunei Stânceni.

„Menționăm că în cursul anului 2017, Direcția Regională de Drumuri și Poduri Brașov a făcut demersurile necesare în vederea efectuării unei expertize tehnice pentru tronsonul de drum DN 15 între kilometri 142 – 160, cu stabilirea tronsoanelor care prezintă risc ridicat din punct de vedere al instabilității versanților (căderi de pietre), precum și soluțiile de rezolvare pe termen mediu și lung. În momentul de față există în desfășurare pe SICAP licitația pentru întocmirea proiectului tehnic, cu deschiderea ofertelor în data de 5 februarie 2019”, se precizează în comunicat.

(Redacţia)


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Dotări noi pentru școala din Acățari

Distribuie Conducerea Primăriei Comunei Acățari a atribuit, în data de 18 martie 2024, societății Dac …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.