UDMR. În pregătirea Congresului privind spre viitor Politic
  • ligia.voro
  • 0 comentarii
  • 151 Vizualizări

UDMR. În pregătirea Congresului privind spre viitor

UDMR se pregătește de Congresul din 22-23 februarie de la Cluj-Napoca, adoptând un slogan de viitor – O uniune pentru viitor. Ultimele pregătiri înainte de congresul unde va fi decis noul președinte și unde se vor face retușuri ale proiectului strategic al uniunii au fost făcute vinerea trecută, la Tîrgu Mureș, la ședința Consiliului Reprezentanților Unionali (CRU), ultimul înaintea congresului.

 

“Nu va fi despre cine va fi președinte, ci despre strategia UDMR”, a anunțat în sală când și-a prezentat raportul politic președintele uniunii, Kelemen Hunor.

“E un congres în care vom adopta câteva documente, mai mult legate de un proiect de viitor decât de trecut. Nu ne vom orienta către trecut, ci către viitor. Chestiuni legate de infrastructură, de zona socială, de locuri de muncă, de creștere economică, predictibilitate în această zonă pentru că anii care urmează vor fi decisivi din acest punct de vedere. Să nu pierdem generațiile tinere pentru că ei au deja o altă raportare la ceea ce se întâmplă acum în România. Cei care au acum 20, 30 de ani nu numai că s-au născut după 1989, dar maturizarea lor s-a făcut într-o Românie care este în Uniunea Europeană, deci ei au alte așteptări, alte repere decât generația mea sau generația celor care au crescut în dictatura comunistă. Și noi trebuie să reechilibrăm, să recalibrăm politicile noastre, în așa fel încât să nu pierdem aceste generații”, a fost mesajul acestuia legat de viitorul congres, la declarațiile după ședința CRU.

Porcsálmi Bálint, președintele executiv al uniunii, a anunțat, de asemenea, orientarea UDMR către viitor: “În ultimii doi ani ne-am preocupat mai mult de trecut, în perioada următoare trebuie să ne ocupăm de viitor”.

Acesta a făcut și anunțul că viitorul congres nu este doar despre documentul legat de alegerea președintelui, ci și despre strângerea a 250.000 de semnături până la jumătatea lui martie pentru susținerea candidaturilor uniunii, plus prezentarea candidaților pentru alegerile europarlamentare.

Porcsálmi Bálint a prezentat programul congresului care va cuprinde: raportul președintelui, modificarea statutului (nu e nicio propunere de modificare semnificativă), dar sunt câteva propuneri în program, prezentarea programului strategic, prezentarea candidaților pentru europarlamentare și alegerea președintelui uniunii.

Până în 21 ianuarie, fiecare organizație teritorială și-a ales delegații la congres, la Cluj-Napoca urmând să fie prezenți 983 de delegați, cel mai mare număr de până acum. Înregistrarea delegaților de congres va începe din această săptămână, iar participanții – delegați, invitați, mass-media vor avea la dispoziție o aplicație pentru înregistrare și pentru a afla informații despre congres.

Ligia VORO

 

 

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Citește și:

Recomandari

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 
 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE