Share

Home / Sanatate / Adresele de e-mail de tip yahoo și gmail, breșe de securitate

Adresele de e-mail de tip yahoo și gmail, breșe de securitate

Gradul de conștientizare a organizațiilor din domeniul sanitar privind implementarea Regulamentului General privind Protecția Datelor (GDPR) este unul ridicat, potrivit unui studiu realizat de Asociația Specialiștilor în Confidențialitate și Protecția Datelor, Centrul pentru Protecția Datelor-UMFST Târgu-Mureș și Safetech Innovation, în rândul a 195 de organizații din 36 de județe din România, care au activitate în domeniul sanitar.

Rezultatele studiului au fost prezentate în cadrul celei de a II-a ediții a Conferinței Naționale de Protecția Datelor în Domeniul Sanitar organizat în data de 28 ianuarie 2018, la Târgu-Mureș. Potrivit studiului, peste 81% dintre organizații au implementate măsuri minime pentru a obține conformitatea GDPR, iar 42% încă nu și-au desemnat un DPO, iar peste 37% dintre respondenți s-au confruntat cu incidente de securitate.

” 70% dintre respondenți afirmă că se folosesc în interes profesional adrese de email de tip Yahoo și Gmail la care știm că stocarea este în afara UE, mai exact în Statele Unite, făcând posibil un transfer extracomunitar în condițiile în care folosim profesional aceste informații. Evident, aceasta este o sursă de breșă destul de mare. O primă recomandare ar fi ca medicul să folosească o adresă de email pusă la dispoziție de către unitatea unde profesează”, a precizat Marius Dumitrescu, președintele Asociației Specialiștilor în Confidențialitate și Protecția Datelor.

Arina TOTH

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regurile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Raportul anual al DSP Mureș prezentat la Colegiul Prefectural: În 2018, județul Mureș s-a confruntat cu focar de hepatită A din cauza neprezentării la vaccin

Miercuri, 15 mai, Palatul Administrativ a găzduit o nouă ședință a Colegiului Prefectural. În acest …

Share
Share