Home / Sanatate / Adresele de e-mail de tip yahoo și gmail, breșe de securitate

Adresele de e-mail de tip yahoo și gmail, breșe de securitate

Distribuie

Gradul de conștientizare a organizațiilor din domeniul sanitar privind implementarea Regulamentului General privind Protecția Datelor (GDPR) este unul ridicat, potrivit unui studiu realizat de Asociația Specialiștilor în Confidențialitate și Protecția Datelor, Centrul pentru Protecția Datelor-UMFST Târgu-Mureș și Safetech Innovation, în rândul a 195 de organizații din 36 de județe din România, care au activitate în domeniul sanitar.

Rezultatele studiului au fost prezentate în cadrul celei de a II-a ediții a Conferinței Naționale de Protecția Datelor în Domeniul Sanitar organizat în data de 28 ianuarie 2018, la Târgu-Mureș. Potrivit studiului, peste 81% dintre organizații au implementate măsuri minime pentru a obține conformitatea GDPR, iar 42% încă nu și-au desemnat un DPO, iar peste 37% dintre respondenți s-au confruntat cu incidente de securitate.

” 70% dintre respondenți afirmă că se folosesc în interes profesional adrese de email de tip Yahoo și Gmail la care știm că stocarea este în afara UE, mai exact în Statele Unite, făcând posibil un transfer extracomunitar în condițiile în care folosim profesional aceste informații. Evident, aceasta este o sursă de breșă destul de mare. O primă recomandare ar fi ca medicul să folosească o adresă de email pusă la dispoziție de către unitatea unde profesează”, a precizat Marius Dumitrescu, președintele Asociației Specialiștilor în Confidențialitate și Protecția Datelor.

Arina TOTH


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Situația epidemiologică a județului Mureș

Distribuie Conform statisticilor furnizate de Direcția de Sănătate Publică (DSP) Mureș, numărul virozelor înregistrate la …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.