Peste 5 km de străzi din Sovata, modernizate prin programul REGIO Administratie
  • ligia.voro
  • 0 comentarii
  • 177 Vizualizări

Peste 5 km de străzi din Sovata, modernizate prin programul REGIO

Fülöp László Zsolt, primarul orașului Sovata, a semnat, împreună cu Simion Crețu, directorul general ADR Centru, contractul de finanțare în cadrul Axei Prioritare 7 a programului REGIO 2014-2020, prin care va fi reabilitată o rețea stradală de peste 5,4 km, prin proiectul ”Modernizare străzi urbane în orașul Sovata”, a anunțat astăzi Biroul de Presă al ADR Centru. Valoarea totală a proiectului este de aproape 9,27 milioane de lei, din care valoarea eligibilă se cifrează la 9,194 milioane de lei. Finanțarea FEDR se ridică la 7,815 milioane de lei, contribuția de la bugetul de stat este de 1,195 milioane de lei, iar diferența este reprezentată de contribuția beneficiarului. 

 

Prin acest proiect vor fi amenajate – în termen de doi ani și jumătate – 16 străzi din oraș, în lungime totală de 5.43 kilometri, adică mai mult de 2,6 ha de teren. “Prin reabilitarea acestor artere rutiere, zona Stațiunii turistice Sovata va fi valorificată ca areal de agrement multifuncțional în aer liber, iar potențialii beneficiari ai proiectului din mediul privat și-au exprimat dorința de a realiza minim cinci investiții noi, care vor genera în mod direct un număr de minim 16 noi locuri de muncă. Edilii estimează că în termen de cinci ani, numărul de turiști din stațiune va crește cu 22% față de anul de referință. Valoarea totală a acestui proiect este de 9.269.513,75 lei, din care 98% sunt alocați prin POR 2014-2020, respectiv puțin peste nouă milioane lei – aproximativ 2.034.000 euro”, se arată în comunicat.

Proiectul este finanțat în cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020, Axa prioritară 7 – Diversificarea economiilor locale prin dezvoltarea durabilă a turismului, respectiv Prioritatea de investiții 7.1, care vizează sprijinirea unei creșteri favorabile ocupării forței de muncă, prin dezvoltarea potențialului endogen ca parte a unei strategii teritoriale pentru anumite zone, care să includă reconversia regiunilor industriale aflate în declin, precum și sporirea accesibilității și dezvoltarea resurselor naturale și culturale specifice.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE