Prima premieră a anului la Compania Liviu Rebreanu și lansarea cărții „Dan Alecsandrescu, un împătimit de teatru” Cultură
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 140 Vizualizări

Prima premieră a anului la Compania Liviu Rebreanu și lansarea cărții „Dan Alecsandrescu, un împătimit de teatru”

Compania Liviu Rebreanu a Teatrului Național Târgu Mureș a pus în vânzare biletele pentru premiera spectacolului „Floor Covering – Terminal” de Frații Presnyakov, în regia lui Sorin Militaru. Scenografia este realizată de Oana Micu, iar traducerea este semnată de Mașa Dinescu.

În deschiderea spectacolului va avea loc lansarea cărții „Dan Alecsandrescu, un împătimit de teatru” de Zeno Fodor. Vor prezenta trei dintre cei mai buni cunoscători ai operei lui Dan Alecsandrescu: scriitorii Valentin Marica și Nicolae Băciuț, precum și directorul artistic al Companiei Liviu Rebreanu, actorul Nicu Mihoc, care a debutat sub îndrumarea lui Dan Alecsandrescu.

Premiera este programată joi, 31 ianuarie, de la ora 19.00, la Sala Mare.

Consideraţi cei mai jucaţi autori ruşi după Cehov, reputaţia lor a depăşit demult graniţele Rusiei, umorul lor negru devenind o marcă în întreaga lume, Fraţii Presnyakov ajung, în sfârşit şi la Târgu Mureş. „Floor covering – Terminal” este una dintre primele lor piese, în care şi-au imaginat cum s-ar schimba viaţa unor oameni obişnuiţi dacă ar descoperi într-o zi un cadavru în casă. Regizorul Sorin Militaru propune publicului târgumureşean viziunea sa asupra acestui text savuros, însoţit în demersul său artistic de către scenografa Oana Micu, sound design-ul fiind semnat de Andrei Raicu. Dacă mai spunem şi că spectacolul îi are distribuiţi pe majoritatea actorilor Companiei Liviu Rebreanu, avem premisele unei producţii extreme de incitante.

Din distribuție fac parte actorii: Alexandru Pavel, Csaba Ciugulitu, Dan Rădulescu, Mihai Crăciun, Costin Gavază, Anca Loghin, Ştefan Mura, Emilia Banciu, Luchian Pantea, Bianca Fărcaş, Rareş Budileanu, Loredana Dascălu, Georgiana Ghergu, Ale Ţifrea, Nicolae Cristache, Ion Vântu, Cristian Iorga, Gabriela Bacali, Delia Bălaşa, Alexandru-Andrei Chiran, Cristina Holtzli, Sergiu Marocico, Laura Mihalache, Liviu Pancu, Tiberius Vasiniuc, Iris Crăciun.

Pentru această premieră pot fi utilizate Abonamentele de Premieră Vasile Vasiliu. Abonamentul este cu locuri prestabilite și este valabil la patru premiere la Sala Mare ale Companiei Liviu Rebreanu, din Stagiunea 2018-2019, prețul unui asemenea abonament fiind de 140 de lei în condițiile în care costul unui bilet de premieră la liber este de 60 lei. Toate cele patru intrări echivalente abonamentului pot fi folosite și la o singură premieră.

Biletele și abonamentele pot fi achiziționate de la Casieria din incinta Teatrului, de marți până vineri, între orele 9:00 și 15:00, și cu o oră înainte de începerea spectacolelor, sau la numărul de telefon 0365.806.865 și la Agenția de Bilete din incinta Palatului Culturii, de marți până vineri, între orele 12:00 și 17:30, sau la numărul de telefon 0372.951.251.

Bilete și abonamente pot fi procurate online accesând portalul www.biletmaster.ro.

(A.V.)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE