Home / Administratie / Prima ședință ordinară pentru consilierii reghineni în 2019

Prima ședință ordinară pentru consilierii reghineni în 2019

Distribuie

Consilierii reghineni se întrunesc joi, 31 ianuarie, ora 15:00,  în prima ședință ordinară din 2019, având pe ordinea de zi 21 de  proiecte de hotărâri și punctul Diverse.

Printre acestea se numără proiectul privind aprobarea deplasării unei delegații a Liceului Tehnologic „Petru Maior ” Reghin în localitatea Vianen-Olanda, în perioada 12-16 februarie 2019 și alocarea din bugetul local al Municipiului Reghin a sumei de 15.000 lei necesară deplasării. Delegația Liceului Tehnologic „Petru Maior ” Reghin, formată din 14 persoane, va efectua o vizită de lucru la Liceul ”Oosterlicht College” din Vianen-Olanda, oraș înfrățit cu Municipiul Reghin, scopul fiind încheierea unui parteneriat între cele două instituții de învățământ.

În cadrul ședinței de joi, va fi supus la vot proiectul privind aprobarea ”Regulamentului privind regimul finanţărilor nerambursabile de la bugetul local al municipiului Reghin pentru activităţi nonprofit de interes local”. Printre noutățile aduse regulamentului se numără includerea persoanelor fizice ca beneficiari ai finanțărilor nerambursabile, sumele minime și maxime ce pot fi acordate, 500 de lei, respectiv 20:000 lei, precum și introducerea unui termen limită în care solicitantul trebuie să semneze contractul de finanțare.

50.000 lei pentru Fanfara Municipiului Reghin

Alte proiecte care își așteaptă votul consilierilor sunt cele privind aprobarea Regulamentului de organizare și funcționare a patinoarului artificial mobil amplasat în municipiul Reghin, Parcul Tineretului și aprobarea prelungirii Contractului de Asociere nr. 3449/16.02.2015 dintre Municipiul Reghin și Asociația „Fanfara Municipiului Reghin”. Contractul are durata de un an, suma alocată din bugetul local pentru anul 2019 pentru Asociația „Fanfara Municipiului Reghin” fiind de 50.000 lei, necesară realizării în comun cu municipalitatea a activităților culturale.

Două dintre proiectele aflate pe ordinea de zi au în vedere activitatea de valorificare de către Ocolul Silvic Reghin în anul 2019 a masei lemnoase din fondul forestier proprietate publică a Municipiului Reghin , și stabilirea modalității de valorificare și a prețului de pornire la licitație pentru masa lemnoasă din fondul forestier al Municipiului Reghin ce urmează a fi valorificată de către Ocolul Silvic Reghin.

Alt proiect supus votului consilierilor se referă la modificarea sumei cu care Municipiul Reghin s-a constituit parte civilă prin HCL Reghin nr.18/2018. Mai exact, consilierii au de aprobat diminuarea cu 47.735 lei a sumei rămase de recuperat de către municipiul Reghin în dosarul 533/102/2018 înregistrat la Tribunalul Mureș, sumă care reprezintă prejudiciul pentru care Primăria Reghin s-a constituit parte civilă, prejudiciul rămas de recuperat fiind de 251.612,43 lei.

Pe ordinea de zi se mai află proiectele privind aprobarea Planului de acțiuni și lucrări de interes local pentru anul 2019, precum și amplasamentele pe care se vor derula lucrări de interes local de către beneficiarii de ajutor social din municipiul Reghin, aprobarea Planului de măsuri privind Incluziunea socială a cetățenilor români de etnie romă din Municipiul Reghin, pentru anul 2019, aprobarea Planului anual de acțiune privind serviciile sociale administrate și finanțate din bugetul local al municipiului Reghin, pentru anul 2019, și aprobarea desfășurării în perioada 25.02.2019-09.03.2019 în Municipiul Reghin a „TÂRGULUI DE MĂRȚIȘOR” .


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

FOTO/VIDEO: Târgu Mureș, orașul tuturor posibilităților sau orașul tuturor gropilor? – „Ocolești o groapă, dai în trei”

Distribuie „Municipiul Târgu Mureș – un oraș plin de istorie și cultură” este vechea etichetă …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.