2018, an bun din punct de vedere al siguranței alimentare Administratie
  • Elena.Polearus
  • 0 comentarii
  • 135 Vizualizări

2018, an bun din punct de vedere al siguranței alimentare

În cadrul ședinței Colegiului Prefectural al județului Mureș din data de 29 ianuarie, Kincses Sandor, directorul executiv al Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Mureș, a prezentat un raport al acțiunilor de control derulate în luna decembrie a anului 2018.

Conform spuselor acestuia, în perioada premergătoare sărbătorilor de iarnă, echipe de inspectori din cadrul Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Mureș, Direcției de Sănătate Publică a județului Mureș și Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor Mureș au desfășurat un număr de 654 de acțiuni de control în unități de producție, prelucrare, depozitare, păstrare, transport și desfacere a produselor alimentare și non-alimentare.

Cele mai multe verificări au fost realizare în supermarketuri sau magazine alimentare (193 de controale), controale în trafic (164 de mijloace de transport verificate), unități de producție, prelucrare, depozitare și desfacere de alte produse alimentare în afara cărnii, laptelui sau ouălelor (122 de controale) și unități de alimentație publică (105 controale).

S-au aplicat un număr de 95 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de 301.440 de lei, 57 de avertismente și au fost retrase de la comercializare peste 2.500 de kilograme de produse alimentare neconforme.

„Probleme deosebite nu pot spune că am avut, deci rezultatul final și cel mai important este că nu am avut evenimente deosebite de genul toxinfecțiilor alimentare, nici în perioada de iarnă și nici pe tot parcursul anului 2018”, a precizat Kincses Sandor.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE