Primul eșec al baschetbaliștilor în Cupa României Sport
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 81 Vizualizări

Primul eșec al baschetbaliștilor în Cupa României

În jocul tur din cadrul „sferturilor” Cupei României la baschet masculin CSM Târgu-Mureș a cedat partida susținută pe teren propriu cu BCM U Pitești, echipă din prima grupă valorică a Ligii Naționale cu scorul de 72-99 (19-22, 17-28, 11-33, 25-16). Partida din etapa a treia a competiției pentru târgumureșeni se anunța mai dificilă, fiind prima cu o adversară dintr-un eșalon superior valoric. CSM trecuse cu duble victorii în primele două etape de Phoenix Galați și CSM Focșani, dar întâlnirea cu piteștenii se anunța din start mult mai dificlă. Oaspeții au și controlat jocul, s-au desprins din start chiar la 10 puncte (14-4), dar mureșenii au reușit să revină. Cu doar 3 puncte diferență la prima pauză, ei au reușit în sfertul secund egalarea la 28 și au și condus cu 32-30. Se anunța un joc în care orice era posibil.

Momentul psihologic, în dafavoarea gazdelor

În condițiile unui joc devenit echilibrat, eliminarea căpitanului Sánta Szabolcs de la gazde s-a dovedit un moment determinant în desfășurarea partidei. Acesta a fost faultat (tehnic, după părerea multora), nu s-a dictat acest lucru și căpitanul mureșenilor a fost eliminat în urma protestelor. De aici jocul „s-a rupt” și pe plan psihologic, iar piteștenii au defilat în sferturile doi și trei, câștigate la mare diferență. Oaspeții au dominat la majoritatea capitolelor, cu 12 față de 4 la aruncările de 3 puncte. Cu 48-83 la ultima pauză nu mai era nimic de făcut. Au câștigat ultimul sfert la 9 puncte, dar calificarea care se va decide peste o săptămână, pe terenul argeșenilor este practic clarificată. A fost totuși o înfrângere influențată și de unele decizii ale brigăzii de arbitri, decizii care au dus la căderea echipei pe toate planurile.

Cei mai buni marcatori ai mureșenilor au fost Goran Martinic 19, Ernests Kalve 17, Vladislav Șolopa 12, Alin Borșa 10, în timp ce de la piteșetni s-au remarcat Korniienko, cu 25 de puncte, urmat de Siriscevic, cu 16, Sturanovic 12, Jeremic 11 și Person 10.

Pentru CSM Târgu-Mureș urmează partida din etapa a III-a din faza a doua a grupei Albastre, pe care o vor susține sâmbătă, 2 februarie, de la ora 17.00, la Târgu-Jiu, cu formația locală ACS. Gorjenii se află pe locul 4 în grupa de 6 echipe, în timp ce CSM ocupă prima poziție, cu 5 puncte avantaj față de a doua clasată.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE