Share

Home / Administratie / Cât va costa modernizarea drumului de la Oarba de Mureş

Cât va costa modernizarea drumului de la Oarba de Mureş

Aleşii judeţeni au aprobat joi, 31 ianuarie, într-o şedinţă ordinară de lucru, documentaţia tehnico – economică şi indicatorii tehnico-economici ai investiţiei ”Modernizare drum Oarba de Mureș”. Investiţia va fi efectuată de Consiliul Judeţean Mureş şi are o valoare estimată de 2,3 milioane de lei, cu TVA inclus.

Drumul judeţean DJ153J Iernut (DN 15) – Sfântu Gheorghe – Oarba de Mureș asigură legătura între drumul național DN 15 (localitatea Iernut) și Monumentul Eroilor de la Oarba de Mureș, iar prin continuare cu drumul comunal DC 126 şi cu localitatea Band şi este în administrarea Consiliului Judeţean Mureş.

Drumul pentru modernizare are sistemul rutier din beton asfaltic puternic degradat, cu faianțări și zone cu cedări de infrastructură, pe tronsonul din pietriș sunt făgașe, iar scurgerea apelor meteorice este deficitară și lipsesc elementele de siguranță a circulației.

“A fost recepţionat studiul de fezabilitate şi cursul normal şi legal este de a promova o hotărâre de Consiliu Judeţean prin care aprobăm indicatorii tehnico-economici. După aprobarea indicatorilor tehnico-economici, urmează să vedem de unde se poate finanţa această investiţie. Dacă există surse europene sau surse guvernamentale, atunci vom pregăti un proiect european sau guvernamental, dacă nu, vom încerca să investim din surse proprii”, a declarat, la finalul şedinţei, Péter Ferenc, preşedintele Consiliului Judeţean Mureş.

Alex TOTH

 

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regurile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

ASCOTID Trail Race revine cu cea de-a V-a ediție!

Asociația Copiilor și Tinerilor Diabetici Mureș organizează în 29 septembrie la Platoul Cornești din Târgu …

Share
Share