Proiect de infrastructură pentru patru sate din comuna Sânpaul Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 473 Vizualizări

Proiect de infrastructură pentru patru sate din comuna Sânpaul

Comisia de Analiză Tehnică din cadrul Agenţiei pentru Protecţia Mediului Mureş a decis recent, cu ocazia unei şedinţe de lucru, că proiectul “Modernizarea infrastructurii rutiere din comuna Sânpaul”, propus a fi realizat în comuna Sânpaul, satele Valea Izvoarelor, Sânpaul, Chirileu şi Dileu Nou, nu se supune evaluării impactului asupra mediului şi nu se supune evaluării adecvate.

Potrivit Deciziei etapei de încadrare, document făcut public pe site-ul Agenţiei pentru Protecţia Mediului Mureş, proiectul prevede efectuarea unor lucrări de modernizare a sistemului rutier şi va fi realizat pe domeniul public al comunei Sânpaul, respectiv în intravilanul localităţilor Sânpaul, Valea Izvoarelor, Chirileu şi Dileu Nou, conform Certificatului de Urbanism nr. 32 din 19 iulie 2018, emis de Primăria comunei Sânpaul.

“Lucrările propuse sunt următoarele: asfaltarea DC73, pe o lungime de 0,9 kilometri, în extravilanul localităţii Valea Izvoarelor, asfaltarea drumului de exploatare nr. 940/1, pe raza localităţii Sânpaul, pe o lungime de 0,63 kilometri, amenajare de şanţuri, rigole carosabile, trotuare asfaltate, încadrate de borduri şi podeţe de acces, după cum urmează: în satul Sânpaul, pe o lungime de 1,2 kilometri, amenajare de trotuare şi betonare şanţ, precum şi 0,45 kilometri amenajare rigolă carosabilă, în satul Chirileu, pe o lungime de 1,1 kilometri, pe strada Principală, amenajare trotuare şi betonare şanţ, în satul Valea Izvoarelor, pe partea stângă a străzii Principale pe DC 73, amenajare trotuare şi betonare şanţ”, se precizează în document.

Alte detalii despre proiect:

– Trotuarele vor avea borduri prefabricate din beton montate pe pat de beton monolit.

– Se are în vedere, de asemenea, realizarea canalizării apelor pluviale prin montarea sub trotuare a unor ţevi de canalizare, pentru descărcarea apelor pluviale provenite de la clădiri în şanţuri sau rigole.

– Şanţurile existente se recalibrează şi se amenajează prin betonare, iar acolo unde ampriza drumului nu permite realizarea de şanţuri deschise se vor realiza rigole carosabile.

– În dreptul acceselor la gospodării se modifică podeţele existente, fiind montate ţevi corugate din HDPE pe pat de beton, cu aripi de beton armat.

(Redacţia)

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE