Share

Home / Administratie / Reţeaua învăţământului special preuniversitar de stat din Mureş, aprobată

Reţeaua învăţământului special preuniversitar de stat din Mureş, aprobată

Aleşii judeţeni au aprobat joi, 31 ianuarie, cu ocazia unei şedinţe ordinare de lucru, stabilirea reţelei şcolare a învăţământului special preuniversitar de stat din judeţul Mureş, pentru anul şcolar 2019 – 2020. Hotărârea va fi comunicată Inspectoratului Şcolar Judeţean Mureş, unităţilor de învăţământ special din reţea şi Serviciului Resurse Umane din cadrul aparatul de specialitate al Consiliului Judeţean Mureş.

Din bugetul public al Judeţului Mureş sunt finanţate trei unităţi de învăţământ special: Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă nr.1 Târgu-Mureş, Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă nr. 2 Târgu-Mureş şi Centrul Şcolar de Educaţie Incluzivă nr. 3 Reghin.

“Potrivit prevederilor articolului 24, alineatul 1, din Metodologia privind fundamentarea cifrei de şcolarizare pentru învăţământul preuniversitar de stat, evidenţa efectivelor de antepreșcolari, preşcolari şi elevi şcolarizaţi în unităţile de învăţământ particular, precum şi emiterea avizului conform în vederea organizării reţelei unităţilor de învăţământ preuniversitar pentru anul şcolar 2019 – 2020, aprobată prin Ordinul Ministrului Educaţiei Naţionale 5235/2018, organizarea rețelei școlare a unităților de învățământ preuniversitar de stat se realizează prin hotărâre a Consiliului Local sau, după caz, a Consiliului Județean, cu avizul conform al Inspectoratului Şcolar sau al Ministerului Educației Naționale, după caz”, a precizat Péter Ferenc, preşedintele Consiliului Judeţean Mureş.

Alex TOTH

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Proiect al Arhiepiscopiei Sibiu: 21 de întreprinderi sociale vor primi subvenții de până la 100.000 de euro fiecare din fonduri europene nerambursabile

  26 februarie 2020   Dezvoltarea antreprenoriatului social din Regiunea Centru, prin înfiinţarea și dezvoltarea …

Share
Share