Şcoală din Fântânele, modernizată cu bani europeni Invatamant
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 265 Vizualizări

Şcoală din Fântânele, modernizată cu bani europeni

Şcoala din Călimăneşti, comuna Fântânele, va fi complet modernizată cu fonduri europene, contractul de finanţare în valoare totală de peste trei milioane de lei fiind semnat la Alba Iulia de către primarul Varga Jozsef şi directorul general al Agenţiei pentru Dezvoltare Regională (ADR) Centru, Simion Creţu, informează www.agerpres.ro.

Ce prevede proiectul

Potrivit Agerpres, proiectul vizează reabilitarea şi extinderea clădirii Şcolii Gimnaziale Călimăneşti, în comuna Fântânele, creşterea ariei utile pentru fiecare elev în cadrul clădirii acestei şcoli, asigurând astfel spaţiul necesar derulării în condiţii bune a procesului educaţional. De asemenea se are în vedere şi introducerea programului de tip “Şcoală după şcoală”, pentru a oferi astfel elevilor din categorii defavorizate şansa de a se adapta la cerinţele educaţionale.


Atingerea acestor obiective se va realiza prin reabilitarea şi extinderea actualei clădiri, formate din demisol şi parter, modernizarea şi construirea de noi spaţii adecvate, precum şi dotarea acestora cu mobilier specific învăţământului şcolar. Bugetul întregului proiect este de peste 3,1 milioane de lei, din care peste 3 milioane de lei reprezintă finanţarea nerambursabilă acordată de AMPOR. Lucrările se vor finaliza până în 31 octombrie 2020.
“Comuna Fântânele, aflată la jumătatea distanţei între Târgu-Mureş şi Sovata, este în plină dezvoltare şi investiţiile cu fonduri REGIO degrevează bugetul local, asigurând şi creşterea interesului elevilor şi părinţilor faţă de studiu, la descurajarea absenteismului şi reducerea fenomenului de abandon a şcolii”, a declarat directorul general al ADR Centru.

(Redacţia)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE