„Tricolora” ludușeană, mândria orașului Sport
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 819 Vizualizări

„Tricolora” ludușeană, mândria orașului

Formată ca fotbalistă mai degrabă datorită ambiției proprii, dar susținută puternic de părinți, ludușeanca Herczeg Andrea a ajuns jucătoare de bază a echipei de fotbal feminin ASA Târgu-Mureș, fostă FC Municipal. De aici a ajuns și în loturile naționale, mai întâi la junioare, apoi la tineret și senioare. Pașii importanți i-a făcut însă mai degrabă după ce a părăsit România, ajungând în campionatul Suediei. Mai întâi la o echipă de ligă secundă, iar din acest sezon în primul eșalon, cu formația Kungsbacka DFF. Între timp Andrea a devenit o jucătoare importantă a lotului de senioare al României, cu care a participat recent la Turneul celor 4 Națiuni din China.

„Cu foarte multă muncă, disciplină, ambiție și sacrificii poți realiza orice, nu înceta să crezi dar mai ales să muncești pentru țelurile tale”, este îndemnul ludușencei pentru orice sportiv care își dorește să realizeze ceva alegând acest drum. „Sunt nerăbdătoare să mă alătur noului meu club, îmi propun ca forma atinsă la noua mea echipă să mă facă să ajut din ce în ce mai mult echipa națională. Este un sezon nou, plin de provocări, dar pășesc încrezătoare în al 17-lea sezon din cariera de jucător profesionist. Rămân în campionatul suedez, dar de acum la cel mai înalt nivel, în prima ligă profesionistă, într-una din cele mai puternice campionate din lume la fotbal feminin. Suedezele sunt campioane mondiale, europene, câștigătoare a Ligii Campionilor, iar multe dintre cele care au atins aceste performanțe îmi vor fi adversare în sezonul care urmează. Este o satisfacție, un sentiment efectiv de nedescris. Acum trei ani, când am ajuns în Suedia prima oară, visam doar la asta, să ajung printre cele mai bune într-o zi”, declara Andi după transferul la noua echipă.

 

Mândrie pentru concitadini

Herczeg Andrea este pe de altă parte și un  exemplu de devotament, cu un puternic sentiment de patriotism, inclusiv (sau mai ales) local. După ce a ajuns în campionatul suedez, în urmă cu un an, la întoarcerea acasă cu ocazia sărbătorilor de iarnă a inițiat o competiție menită să promoveze fotbalul în rândul fetelor, Cupa „Andy Herczeg”. Din fericire, ea a găsit tot sprijinul necesar din partea primarului Cristian Moldovan și a Consiliului Local Luduș, organizând în această iarnă pentru a doua oară copetiția. Întrecerea tinde să devină una de succes. „În ceea ce privește sprijinul, de la bun început, în mare măsură îi datorez mulțumiri și îi sunt recunoscătoare domnului Ioan Orosfoian, președintele clubului ACS Mureșul Luduș, clubului ACS Mureșul Luduș și sponsorilor Copytech și Diana Trans. Dânsul m-a ajutat mult, el a vorbit cu sponsorii și cu Consiliul Local la a doua ediție, pentru că în prima ediție, exceptând închirierea sălii de sport, eu am organizat și plătit de la a la z totul, cu ajutorul familiei”, a completat ludușeanca.

La această ediție au participat șase echipe, printre care și cele mai titrate: U Olimpia Cluj, CSM Târgu-Mureș, Ladies Târgu-Mureș, Vasas Femina Odorheiu Secuiesc, Heniu Prundu Bârgăului și AFK Miercurea Ciuc. Câștigătoare a fost… fotbalul feminin, mult prea puțin mediatizat și sprijinit în România.

Ca semn de recunoștință pentru sprijin, Andi i-a acordat edilului tricoul ei de la Națională.

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE