Două grupuri ale centralei de la Iernut, oprite definitiv! Business
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 1331 Vizualizări

Două grupuri ale centralei de la Iernut, oprite definitiv!

Două grupuri ale centralei termoelectrice de la Iernut, prima centrală din România care a funcţionat exclusiv cu gaze naturale, vor fi scoase definitiv din funcţiune începând cu 1 februarie, potrivit www.economica.net.

Conform sursei citate, două dintre cele patru grupuri care mai funcţionau la CTE Iernut, centrală deţinută şi operată de Romgaz, cu o putere instalată de 100 MW fiecare, vor fi retrase definitiv din exploatare, de la 1 februarie, potrivit datelor Transelectrica. Astfel, în informarea operatorului de transport şi sistem, în dreptul turboagregatelor 2 şi 3 scrie “Valoarea emisiilor de NOx nu se încadrează în limitele prevăzute de legea 278/2013 privind emisiile industriale. Din data de 1 februarie 2019 – retras definitiv din exploatare.”

Centrala de la Iernut a fost construită cu şase grupuri, patru de 100 MW şi două de 200 MW, în total 800 MW. Primul grup al centralei, de 100 MW, a fost pus în funcţiune în 1963, şi a reprezentat o premieră: a fost primul grup de 100 MW din România şi cel mai mare din ţară la acea vreme. Toate cele şase grupuri au fost construite în perioada 1963-1967.

(Redacţia)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE