Taxă de închiriere de 1 leu/mp pentru performanțele artistice Administratie
  • ligia.voro
  • 0 comentarii
  • 403 Vizualizări

Taxă de închiriere de 1 leu/mp pentru performanțele artistice

Consilierii locali târgumureșeni au aprobat în cea mai recentă ședință modificarea și completarea Anexelor 1 și 2 ale Hotărârii de Consiliu Local nr. 111 din aprilie 2018. Hotărârea care stabiliște taxele speciale și tarifele pe care le aplică Serviciul public-Administrația domeniului public pentru anul 2019 și instituie contravenții și sancțiuni aplicabile acestora a fost amendată în plen, prin trei amendamente.

Primul a fost propus de către consilierul local Radu Bălaș. Acesta a solicitat ca: “În momentul în care se strâng semnături, faptul că se personalizează cortul cu un anumit mesaj, face ca trecătorul să vină și să semneze, mai ales că aceste corturi au amplasament temporar, nu strică design-ul orașului (…) Să se elimine culoarea albă, fără inscripții, nu se acceptă improvizații”.

Cel de-al doilea i-a aparținut viceprimarului Sergiu Papuc care a propus ca aceste taxe speciale și tarife să se aplice începând cu 1 martie 2019.

Iar al treilea amendament a venit din partea UDMR care a solicitat ca la poziția 22, taxele să fie micșorate cu 20%.

Toate amendamentele au fost aprobate, iar proiectul de hotărâre a fost votat în unanimitate de către toți cei 20 de consilieri locali prezenți.

În urma aprobării proiectului, a fost stabilită, spre exemplu, că taxa pentru publicitate temporară pentru amplasarea de mash-uri digitale și proiecție luminoasă pe clădiri și trotuare, pentru o perioadă de nu mai mult de 30 de zile, va fi de 10 lei/mp/afișat/zi.

De asemenea, taxa pentru înregistrarea mopede și utilaje nesupuse înmatriculării crește de la 66 de lei la 70 de lei, taxa pentru eliberarea plăcilor cu număr de înmatriculare pentru mopede și utilaje nesupuse înmatriculării, reclamate ca fiind pierdute, furate sau deteriorate se ajustează de la 40 la 45 de lei, taxa de autorizare trafic greu pe raza municipiului va fi de 100 de lei, de la 91 de lei.

O ajustare importantă a avut loc în ceea ce privește taxa specială de transport deșeuri pentru persoanele fizice/juridice care nu au contract încheiat cu operatorul autorizat. Astfel, pentru persoanele fizice, această crește de la 122 de lei/an la 40 de lei/lună, însemnând 480 de lei/an, în cazul persoanelor juridice, aceasta se modifică de la 101 lei/lună/persoană juridică la 1000 de lei/angajat punct de lucru/lună, iar asociațiile de proprietari vor datora 40 de lei/persoană/lună, ceea ce până acum nu era prevăzut.

Prin noua hotărâre mai este introdusă o taxă de ocupare a domeniului public cu materiale din incinta ADP de 0,7 lei/mp/zi sau 15 lei/mp/lună.

O altă surpriză, deja contestată de instituțiile culturale din oraș – dacă ne gândim la Teatrul Național Tîrgu Mureș, este instituirea unei taxe de 1 leu/mp/zi pentru ocuparea domeniului public pentru desfășurarea unor performanțe artistice stradale.

Taxa se referă la persoanele fizice şi juridice, care ocupă temporar unele suprafeţe de teren cuprinse între 1mp și 20mp, pentru desfășurara unor performanțe artistice stradale (conform HCL nr. 367/2018).  Se interzice folosirea amplificatoarelor sau a instumentelor musicale electronice și a tobelor.Desfășurarea activității este permisă de luni pâna vineri în intervalul orar 10-20, iar sâmbata și duminica în intervalul orar 10-22. Avizul pentru ocuparea domeniului public se eliberează în baza Autorizației Comisiei de licențiere a performanței artistice stradale”, se mai arată în proiectul de hotărâre.

Alte modificări pot fi consultate pe site-ul tirgumures.ro, la categoria Proiecte acte administrative normative.

 

Ligia VORO

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE