Florin Buicu (PSD): bugete mai mari pentru Sănătate şi Educaţie, în 2019! Sanatate
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 362 Vizualizări

Florin Buicu (PSD): bugete mai mari pentru Sănătate şi Educaţie, în 2019!

Deputatul social-democrat Florin Buicu a publicat vineri, 1 februarie, pe pagina sa de Facebook, câteva prevederi din proiectul de buget pentru anul 2019.

Potrivit preşedintelui Comisiei pentru Sănătate şi familie din Camera Deputaţilor, “câştigul salarial mediu net urcă la 3.085 de lei, în 2019, de la 2.685 de lei în 2018, iar numărul mediu de salariaţi este estimat, de asemenea, în creştere la 6,655 de milioane de persoane, de la 6,525 de milioane de persoane în 2018.”

Creştere de 12% pentru Sănătate

În ceea ce priveşte suma alocată pentru sectorul de Sănătate, deputatul Florin Buicu a precizat că aceasta a fost majorată cu aproximativ 5 miliarde de lei faţă de 2018, ceea ce înseamnă o creştere de 12% (exclusiv subvenţia de echilibrare), atât în bugetul Ministerului Sănătăţii cât şi cel al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate.

“S-au alocat 1,18 miliarde de lei pentru aparatură, investiţii şi echipamente în spitale, în special pentru achiziţia de incubatoare şi ecografe şi 305,3 milioane de lei din împrumutul acordat de BIRD achiziţiei de echipamente de screening, RMN, pentru radioterapie”, a arătat deputatul Florin Buicu.

Bani mai mulţi şi pentru Educaţie

Totodată, preşedintele Comisiei pentru Sănătate şi familie din Camera Deputaţilor a dezvăluit şi câteva cifre aferente bugetului pentru Educaţie.

“În Educaţie, s-au alocat suplimentar de la bugetul de stat, comparativ cu anul 2018, circa 9,8 miliarde de lei, reprezentând o majorare de 47%, pentru acoperirea creşterilor salariale, pentru investiţii (2 miliarde de lei) – pentru implementarea unor proiecte finanţate din fonduri europene în vederea modernizării procesului de predare-învăţare cu ajutorul tehnologiilor informaţiilor şi comunicării, prin dotarea şcolilor cu table interactive. De asemenea, sunt alocate 1,1 miliarde de lei pentru implementarea unui nou program prin care sunt asigurate de rechizite pentru copii din învăţământul preuniversitar”, a menţionatul deputatul Florin Buicu.

(Redacţia)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE