Ordinul “Donum Sacrum Unitatis” pentru Victor Prodan Cultură
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 1220 Vizualizări

Ordinul “Donum Sacrum Unitatis” pentru Victor Prodan

În Duminica a XXXII-a după Rusalii, Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, a fost prezent în mijlocul credincioșilor din orașul Ungheni, informează site-ul Arhiepiscopiei Ortodoxe Alba Iulia.

Potrivit sursei citate, ÎPS Irineu, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, a oficiat Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie a Sfântului Ioan Gură de Aur și a rostit cuvântul de învățătură în biserica „Soborul Maicii Domnului” din localitate. La finalul Sfintei Liturghii, Întâistătătorul Eparhiei noastre i-a conferit lui Victor Prodan, primarul orașului Ungheni, Ordinul “Donum Sacrum Unitatis”, în semn de recunoștință și apreciere pentru activitatea desfășurată în slujba comunității și a Bisericii străbune.

Adresându-se numeroșilor credincioși prezenți, Ierarhul nostru a spus: „Nu putem crește duhovnicește dacă nu ne-am născut din nou, dacă nu ne-am desprins de răutățile lumii și nu ne-am predat integral lui Hristos. Aceasta s-a întâmplat în casa lui Zaheu și în toate casele celor pierduți, care l-au primit pe Domnul în viețile lor. Poți cunoaște că te-ai născut din nou și că Hristos locuiește în casa sufletului tău atunci când tu capeți, când dobândești alți ochi și altă privire, altă gură și altă vorbire, alte mâini și altă lucrare, alte picioare și altă umblare, altă minte, cu gânduri frumoase, și altă inimă, cu sentimente curate. Credem aceasta, pentru că Sfântul Apostol Pavel, în Epistola a doua către Corinteni, ne spune limpede: «Dacă este cineva în Hristos, acela este o făptură nouă; cele vechi au trecut și, iată, toate s-au făcut noi»”.

Conform www.reintregirea.ro, Parohia Ungheni II a fost înființară în data de 1 martie 2009, piatra de temelie a noului locaș de închinare fiind așezată la 8 septembrie 2010. Până în toamna anului 2013, când au fost încheiate lucrările de zidire a noului edificiu, sfintele slujbe au fost oficiate într-o bisericuță din lemn, adusă din parohia Burzonești-Lazuri, protopopiatul Câmpeni. La data de 5 octombrie 2013, Părintele Arhiepiscop Irineu a oficiat slujba de binecuvântare a noului locaș de cult, urmând ca biserica să fie împodobită cu haina picturii, lucrare executată în tehnica fresco. Din data de 14 iunie 2009 și până în prezent, credincioșii dreptslăvitori de aici sunt păstoriți de părintele Iulian Suciu.

(Redacţia)

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE