Home / Cultură / Spectacolul „Black Jazz”, între teatru-dans și musical
Distribuția spectacolului Black Jazz

Spectacolul „Black Jazz”, între teatru-dans și musical

Distribuie

Publicul amator de teatru-dans este invitat la cel mai recent spectacol al Companiei András Lóránt, „Black Jazz”. Spectacolul este o îmbinare de genuri: teatru-dans, musical şi revue parizian. Limbajul non-verbal, adică dansul constituie baza „narativei”, ca într-un teatru-dans obişnuit. Cântecele, costumele, decorul ne duc în lumea fascinantă a musicalului, iar personajele ne sugerează parcă binecunoscuta lume a dansatoarelor decăzute din suburbiile Parisului anilor ’20.

„Spectacolul nu intenţionează să furnizeze un „story” concret, ca într-un musical obişnuit, însă compoziţiile coregrafiilor, tipologiile interpretate, legăturile dintre scene şi acţiunile personajelor descriu pe ascuns viaţa zbuciumată, fără de rost a dansatoarelor obişnuite, care îşi pierd sufletul şi personalitatea în BlackJack-ul zilnic dintre Diva, Prostituata şi Maica Tereza din ele. Astfel, titlul spectacolului este un joc de cuvinte, între jocul de cărţi binecunoscut şi jazz, sugerând fragilitatea, vulnerabilitatea şi totodată spectaculozitatea vieţii oricărei dansatoare – chiar şi din zilele noastre.” (András Lóránt)

Din distribuție fac parte dansatoarele: Macaveiu Blanka, Pelsőczy Luca (studentă UAT), Sosovicza Anna (studentă UAT), Szabó Franciska și Szőcs Anita (studentă UAT). Muzica este compusă de Dénes József. Spectacolul este realizat de regizorul-coregraf András Lóránt.

Reprezentația va avea loc marți, 19 februarie, ora 19.00, la Sinagoga veche (Str. Brăila nr. 10, Târgu Mureș).

Prețul unui bilet este de 20 lei, iar rezervările se fac la numărul 0754 782 216.

(A.V.)


De asemenea, verificati

Ești invitat la teatru. O reinterpretare comică a operei lui Creangă în viziunea lui Daniel Oltean

Distribuie Dacă prima lună a anului a adus premiera monodramei Războaiele bărbatului de Evgheni Grişcoveţ, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.