Home / Sport / Szöcs Bernadette ratează de puțin dubla la Top 16

Szöcs Bernadette ratează de puțin dubla la Top 16

Distribuie

Târgumureșeanca Szöcs Bernadette a fost în acest sfârșit sfârșit de săptămână la un pas de o nouă mare performanță în cea mai prestigioasă întrecere individuală de tenis de masă disputată în Europa, Top 16. Desemnată cea mai valoroasă jucătoare a sportului cu mingea de celuloid din România la sfârșitul anului trecut, mureșeanca a condus în finala competiției disputată în localitatea elvețiană Montreaux cu 3-0 în fața germancei Petrissa Solja, dar a cedat într-un final dramatic, ratând cucerirea trofeului pntru a doua oară consecutiv. Berni era în urmă cu un an a patra jucătoare din România care cucerea competiția organizată pentru prima oară în 1971. Prima a fost o altă târgumureșeancă, Olga Nemeş, care cucerea trofeul în anul 1983, când competiția era disputată între primele 12 jucătoare europene, care se întreceau în sistem turneu, fiecare cu fiecare. S-au mai impus ulterior româncele Emilia Ciosu (în 1993) şi Otilia Bădescu (1995).

Prima câștigătoare, Olga Nemes a mai reușit să câștige competiția şi în 1989, dar de această dată ea a evoluat pentru Germania.

Parcurs bun al româncelor, aproape de două medalii

Dacă în edițiile în care întrecerea era pentru primele 12 jucătoare, cu 11 partide disputate, de la trecerea la Top 16 aceasta a devenit eliminatorie, astfel încât pentru medalia de aur era nevoie de doar patru partide câștigate. România a fost reprezentată de două sportive la feminin, alături de Berni afându-se Elisabeta Samara și de Ovidiu Ionescu la masculin. Acesta a fost eliminat în primul tur, dar fetele, semifinaliste recent la dublu în Openul Ungariei au trecut de primul tur. Samara a eliminat-o cu 4-0 pe rusoaica Polina Mikhailova, iar Berni a trecut în optimi cu 4-2 de cehoaica Hana Matelov. Mureșeanca s-a impus apoi în sferturi de slovaca Barbora Balazova cu 4-0, dar Samara a cedat cu 1-4 la cea care urma să cucerească trofeul. Înainte de finală mureșeanca a mai avut confruntarea din semifinale, cu poloneza Natalia Partyka, pe care a învins-o cu 4-3. A fost o semifinală în care Szöcs a condus cu 1-0, 2-1 și 3-2, fiind egalată de fiecare dată, cu seturi încheiate la limită, dar s-a impus în decisiv cu 11-2. După 3-0 în finală și alte trei seturi echilibrate pierdute, de această dată decisivul a fost cedat categoric, încheiat 4-11.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

CSU Târgu Mureș: Rezultate bune la ciclism

Distribuie În ziua a treia a competiției de ciclism Serbia Epic Series, sportivul Patrick Pescaru …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.