Home / Sport / Dublă Dan Dacian București la minibaschet

Dublă Dan Dacian București la minibaschet

Distribuie

Ajunsă ca una dintre cele mai puternice competiții ale baschetului juvenil, ediția a VIII-a a Cupei Transilvania și-a încheiat jocurile la categoria minibaschet. Competiția, organizată de SportLife România și Primăria Municipiului Târgu-Mureș, în colaborare cu Clubul Sportiv Gladius Târgu-Mureș, reunește la această ediție la start 50 de echipe din țară și străinătate. Aceasta se desfășoară la două categorii de vârstă, minibaschet băieți și fete și babybaschet.
Meciurile din primele faze au fost găzduite de sălile de sport ale Școlilor Gimnaziale „Serafim Duicu” (cartierul Mureșeni), „Tudor Vladimirescu” (strada Cutezanței din cartierul Tudor) și „Romulus Guga” (bulevardul Pandurilor), iar finalele au avut loc în Sala Sporturilor.

Bronz mureșean la minibaschet fete
La minibaschet au participat 24 de echipe de băieți și 10 de fete.
La această categorie, la fete din Târgu-Mureș au participat cluburile Gladius și Sirius, iar la băieți au fost angrenate Gladius, LPS, CSM și Lucky Dragons. La fete echipa de la Gladius 2 a pierdut jocul pentru locurile 9-10, scor 10-16 cu Dan Dacian 2, Sirius a cedat în jocul pentru locurile 5-8 cu 11-19 în fața clujencelor de la Napoca Baschet School și a învins pentru locul 7 Școala de Baschet Ghiță Mureșan Cluj cu 17-15, iar Gladius 1 a obținut medaliile de bronz după ce a câștigat jocul pentru locurile 3-4, 16-7 cu LPS Alba Iulia. Titlul ediției la minibaschet fete l-a cucerit Dan Dacian București, care s-a impus în finala mare cu 61-25 în fața celor de la Sportul Studențesc.
La băieți cel mai sus a ajuns CSM Târgu-Mureș, care a trecut în lupta pentru locurile 9-12 de Dan Dacian 2 București cu 39-22. Ca și la fete, echipa aceluiași club a triumfat și la băieți. Ei au câștigat finala disputată cu Lynx Red Ploiești cu 52-37. Jocul a fost dealtfel foarte echilibrat ca aspect, dar bucureștenii au fost superiori la capitolul precizie a aruncărilor.
Finala mică a fost câștigată de Alpha Basketball Sibiu, 45-32 cu U BT Cluj-Napoca.
Rezultatele finale ale echipelor mureșene au fost următoarele: Lucky Dragons a dispus în jocul pentru locurile 15-16 cu 36-21 de Baller București, Gladius și-a disputat locurile 13-14 cu Pantera Ploiești, cedând cu 17-24, LPS a jucat pentru locurile 11-12 cu Dan Dacian 2 București, pe care i-au învins cu 23-12, iar CSM s-a luptat pentru locul 9 cu Kozak-Basket Zaporoje, dar au cedat cu 28-35.
Așadar, cele patru echipe de băieți au ocupat locurile 10, 11, 14 și 15.
Un aspect important, indiferent de categorie, fiecare echipă a jucat în total câte 6 partide în cadrul turneului
După disputarea finalelor acestei categorii, între 6 și 9 februarie se va desfășura turneul de babybaschet, aceasta doar la băieți. Aici sunt angrenate 16 formații, între care și trei echipe ale Clubului Sportiv Gladius. Partidele din prima fază vor avea loc în sălile gimnaziilor Serafim Duicu și Tudor Vladimirescu, la fel și cele de calificare pentru fazele finale, iar finalele pentru locurilor 1-8 vor avea loc tot în Sala Sporturilor, sâmbătă, 9 februarie.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

CSU Târgu Mureș: Rezultate bune la ciclism

Distribuie În ziua a treia a competiției de ciclism Serbia Epic Series, sportivul Patrick Pescaru …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.