La despărțirea de Cornel Lungu. Drum lin, ”El Presidente”! Slider
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 1178 Vizualizări

La despărțirea de Cornel Lungu. Drum lin, ”El Presidente”!

6 februarie 2019. O zi tristă pentru toți cei care l-am cunoscut pe Cornel Lungu. O zi tristă pentru baschetul românesc, în special pentru cel mureșean. Ziua despărțirii de omul de care îți era greu să desparți, ori de câte ori aveai ocazia să îl întâlnești.

Plin de viață și de bunăvoință, Cornel a fost mereu omul care a ales să nu stea deoparte. Implicarea acesta și în viața baschetului mureșean l-a propulsat în fruntea uneia dintre cele frumoase echipe din țară, pentru o perioadă de 5 ani.

Din luna iulie 2012, până în februarie 2017, Cornel Lungu a fost conducătorul clubului BC Mureș Târgu-Mureş. Cea mai bună perioadă pe care a parcurs-o baschetul târgumureșean. Echipa a fost foarte aproape de câștigarea titlului național, jucând trei finale de campionat și două de Cupa României. N-a fost să fie, deși echipa, suporterii și toți cei care, în frunte cu Cornel Lungu, au muncit din greu pentru această performanță, ar fi meritat răsplata supremei bucurii.

A rămas un of mare pentru iubitorii baschetului mureșean și o rană nevindecată pentru Cornel Lungu.

A fost, poate, cea mai frumoasă perioadă din viața lui, având în vedere intensitatea cu care a trăit fiecare meci al „tigrilor”. Au fost ani în care, pentru el, totul a gravitat în jurul echipei de baschet. Nu a putut trăi bucuria campionilor pe cel mai înalt podium, dar și el și noi toți am rămas cu sentimentul unei perioade de grație, pe care nu ai cum să o uiți.

Dincolo de performanțele echipei, meritul lui Cornel Lungu este acela de a strânge în jurul lui o trupă frumoasă. Ca nimeni altul, a reușit să formeze o echipă, un colectiv, în care bucuria de a fi împreună a făcut uitate momentele grele, înfrângerile. A dat tot ce a putut pentru ca echipa lui de suflet să fie iubită, respectată și învingătoare, iar performanțele clubului în cei 5 ani în care Cornel l-a condus arată că strădania lui a dat roade bune.

A ajutat când a putut și a avut mereu o vorbă bună pentru cei din jur. Plin de viață și mereu încrezător. A transmis în jurul lui sentimentul că orice e posibil. A fost iubit și apreciat.

Nu e de mirare că în aceste zile atât de mulți dintre foștii jucători sau antrenorii care au făcut parte din familia BC Mureș au sunat să-și mărturisească tristețea profundă pentru plecarea celui numit de ei ”El Presidente”.

Parafrazând cuvintele unui istoric, putem spune că fără Cornel Lungu suntem mai altfel și mai săraci. Că golul lăsat de el este mare. Și nu-l putem umple decât cu lacrimi, gânduri de apreciere, recunoștință și frumoase aduceri aminte.

Dumnezeu să-l odihnească în pace și să aibă în pază familia îndoliată.

 

Florin Marcel SANDOR,

în numele echipei cotidianului Zi de Zi

 

 

 

 

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE