Dinte de rechin, vechi de 20 milioane de ani, la Secția de Științele Naturii din cadrul Muzeului Județean Mureș Slider
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 290 Vizualizări

Dinte de rechin, vechi de 20 milioane de ani, la Secția de Științele Naturii din cadrul Muzeului Județean Mureș

Proiectul pune în evidență de această dată un specimen din colecția de paleontologie din cadrul patrimoniului muzeal mureșean, cu o valoare științifică deosebită.

Luna februarie este dedicată paleontologiei vertebratelor, se anunță în cadrul unui comunicat remis de către prof. Daniela Botoș, sefa Secției de Științele Naturii. „Exponatul lunii” ne introduce în lumea oceanelor timpurilor dispărute, prin valorificarea ca imagine în fața publicului larg a unui dinte aparținând unui rechin gigant, Otodus (Megaselachus) megalodon (AGASSIZ, 1835). Otodus megalodon este o specie complet stinsă de rechin gigant. Dimensiunea corpului putea atinge 15-18 m, în medie având circa 10,5 m, ceea ce subliniază mărimea impresionantă pe care nu o regăsim la nici un rechin actual. Practic, putea fi de 3 ori mai mare decât rechinul Marele Alb (Carcharodon carcharias), cel mai mare selacian actual.

Exemplarul expus, cu o vechime de aproximatix 20 de milioane de ani (Miocen Inferior), provine din zona orașului Cluj-Napoca și a intrat în patrimoniul muzeului în anul 1958, fiind donat de către domnul Szőcs. Este cel mai mare dinte al speciei descoperit în România și cel mai vechi ca vârstă geologică.

Publicul interesat să afle detalii despre gigantul care a viețuit în oceanele străvechi este așteptat la sediul Secției de Științele Naturii din cadrul Muzeului Județean Mureș din Târgu Mureș (strada Horea nr. 24), pe tot parcursul lunii februarie.

(A.V.)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE