Home / Social / Măsuri înăsprite în cazul lipsei avizelor de securitate la incendiu pentru școli
Col. Călin-Ioan Handrea, Inspector Șef la Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Horea” al Județului Mureș (Foto: Andrei Vornicu)

Măsuri înăsprite în cazul lipsei avizelor de securitate la incendiu pentru școli

ISU Mureș a organizat o conferință în cadrul căreia a făcut public bilanțul pe anul precedent. La finalul acesteia, col. Călin-Ioan Handrea, Inspector Șef la Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Horea” al Județului Mureș, a oferit câteva informații referitoare la situația avizelor de securitate la incendiu pentru școlile din județ.

„Autorizațiile au mai scăzut anul trecut, sunt aproximativ 30 de școli neautorizate. Din păcate, multe probleme țin de lipsa documentației necesare autorizării. Când s-au demarat aceste proiecte, unele chiar au obținut avizul de securitate la incendiu; ulterior, prin schimbarea conducerii școlilor sau a primarilor, nu știu să vă spun exact ce s-a întâmplat, a dispărut documentația respectivă. Între timp s-a mai schimbat și legislația, care a devenit mai drastică. Multe dintre școli, probabil la vremea la care s-au edificat clădirile corespundeau din punct de vedere al securității la incendiu, dar acum, ca să se reautorizeze presupune din nou o investiție. Noi am fost toleranți cu acest tip de instituții, anul trecut n-a fost dată nici o sancțiune contravențională pe lipsa autorizației la școli, anul ăsta deja au fost aplicate cinci și continuăm acțiunea, pentru că, Doamne ferește, dacă se întâmplă vreun necaz, vom ieși și noi răspunzători alături de ei”, a declarat col. Călin-Ioan Handrea.

(A.V.)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Târgu Mureș: Sprijin pentru persoanele vulnerabile aflate în izolare sau carantină la domiciliu!

Primăria municipiului Târgu Mureș, prin Direcția de Asistență Socială Târgu Mureș, conform prevederilor Ordinului nr. …