Home / Invatamant / Se lansează fondurile Științescu Mureș 3.0 și Științescu-Richter pentru Chimie
Roboțelul Științescu (Sursă foto: Facebook)

Se lansează fondurile Științescu Mureș 3.0 și Științescu-Richter pentru Chimie

Distribuie

Echipa Științescu Mureș și Fundația Comunitară Mureș vor lansa oficial fondurile Științescu Mureș 3.0 și Științescu-Richter pentru Chimie în cadrul unui eveniment care va avea loc joi, 14 februarie, ora 13.00, la Hotel Plaza (Piața Trandafirilor nr. 46-47, Târgu Mureș). Este pentru prima oară când va fi un fond dedicat chimiei, în cadrul programului Științescu, iar compania Gedeon Richter România își oferă sprijinul ca partener, se anunță în cadrul unui comunicat remis de către Cristian-Simion Man, manager de program. Fundația Comunitară Mureș a contribuit activ în ultimii trei ani la creșterea interesului elevilor pentru științele exacte, finanțând proiecte care vizează implicarea activă a elevilor prin practică și experiment.

Științescu Mureș este cel mai mare fond de finanțare pe domeniul STEM (Științe, Tehnologie, Inginerie, Matematică) din județul Mureș și face parte dintr-o mișcare națională de reenergizare a educației STEM, care-i încurajează pe cei pasionați să le arate copiilor – prin experiment, activități practice și joc – acea latură a disciplinelor științifice care cu greu poate fi descrisă în manuale. Științescu, a cărui menire e să-i ajute pe copii să descopere sensul ultim al științelor, le oferă mentorilor – profesori, elevi, studenți, profesioniști din toate domeniile – finanțări, resurse, îndrumare și sprijin.

Din anul 2016, de când a început să exploreze și în județul Mureș ramurile acestui domeniu, pe masa Științescu au ajuns 60 de proiecte, dintre care 22 au fost finanțate cu o valoare totală de 169 000 lei. În cele două ediții desfășurate, organizatorii au reușit să implice 30 de școli, 108 de profesori și specialiști care și-au dedicat 4872 de ore din timpul lor, în regim de voluntariat, astfel încât peste 10 000 de elevi să fie atinși de magia științelor. S-au deschis cluburi de robotică, cluburi de radioamatorism, electronică, s-au echipat laboratoare de chimie și de fizică și s-au organizat spectacole de știință. Elevii au descoperit aplicabilitatea științelor dincolo de formulele învățate pe de rost.

În cadrul evenimentului din 14 februarie, echipa Științescu Mureș va anunța fondul pentru ediția a III-a, va prezenta rezultatele edițiilor anterioare și proiectele câștigătoare din ediția 2.0 și va dezvălui care sunt planurile pentru perioada următoare.

(A.V.)

 

De asemenea, verificati

IPJ Mureș: Acțiuni ample pe drumurile naționale pentru combaterea excesului de viteză

Distribuie Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliției Județean Mureș au desfășurat duminică, 14 aprilie, acțiuni …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.