Copiii români, ce mai sănătoși din Europa! Sanatate
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 117 Vizualizări

Copiii români, ce mai sănătoși din Europa!

Copiii din România sunt cei mai sănătoși din Europa, conform Eurostat. În anul 2017 mai mult de 99% dintre copiii cu vârsta sub cinci ani din Bulgaria, România și Italia aveau o stare generală de sănătate bună.

Procentul copiilor cu vârsta de sub cinci ani, considerați a fi sănătoși sau foarte sănătoși a variat de la 92,4% în Estonia, până la 99% în Bulgaria, Malta, România și Italia. În rândul copiilor cu vârsta cuprinsă între 5-9 ani, procentul copiilor cu o stare de sănătate bună sau foarte bună era cel mai scăzut în Portugalia (89,3%) și Letonia (91,2%), iar cel mai mare în România, de 99,8%, urmată de Cipru și Grecia. În rândul copiilor cu vârste cuprinse între 10-15 ani, procentul copiilor considerați a avea o stare bună și foarte bună de sănătate era în România de 99,1%, urmată de Italia cu 98,4% și Bulgaria 98,2%.

În anul 2017, mai mult de 95% dintre copiii din UE au fost considerați a avea o stare de sănătate bună și foarte bună. Un procent de 3,7% dintre ei aveau limitări moderate privind activitățile, din cauza problemelor de sănătate, iar 1,2% aveau limitări severe.

Arina TOTH

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE