Share

Home / Sanatate / Copiii români, ce mai sănătoși din Europa!

Copiii români, ce mai sănătoși din Europa!

Copiii din România sunt cei mai sănătoși din Europa, conform Eurostat. În anul 2017 mai mult de 99% dintre copiii cu vârsta sub cinci ani din Bulgaria, România și Italia aveau o stare generală de sănătate bună.

Procentul copiilor cu vârsta de sub cinci ani, considerați a fi sănătoși sau foarte sănătoși a variat de la 92,4% în Estonia, până la 99% în Bulgaria, Malta, România și Italia. În rândul copiilor cu vârsta cuprinsă între 5-9 ani, procentul copiilor cu o stare de sănătate bună sau foarte bună era cel mai scăzut în Portugalia (89,3%) și Letonia (91,2%), iar cel mai mare în România, de 99,8%, urmată de Cipru și Grecia. În rândul copiilor cu vârste cuprinse între 10-15 ani, procentul copiilor considerați a avea o stare bună și foarte bună de sănătate era în România de 99,1%, urmată de Italia cu 98,4% și Bulgaria 98,2%.

În anul 2017, mai mult de 95% dintre copiii din UE au fost considerați a avea o stare de sănătate bună și foarte bună. Un procent de 3,7% dintre ei aveau limitări moderate privind activitățile, din cauza problemelor de sănătate, iar 1,2% aveau limitări severe.

Arina TOTH

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regurile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Scleroza multiplă, boala cu o mie de fețe

Numită și boala cu 1.000 de fețe deoarece se manifestă diferit de la caz la …

Share
Share