Share

Home / Cultură / Delegaţi mureşeni la Adunarea eparhială a Arhiepiscopiei Alba Iulia

Delegaţi mureşeni la Adunarea eparhială a Arhiepiscopiei Alba Iulia

Sala de conferințe a Căminului bisericesc “Peregrinus” din municipiul Alba Iulia a găzduit joi, 31 ianuarie, lucrările Adunării eparhiale a Arhiepiscopiei Alba Iuliei.

Potrivit site-ului Arhiepiscopiei Ortodoxe Alba Iulia, www.reintregirea.ro, în prima parte a zilei, a avut loc ședința Consiliului eparhial, în cadrul căreia membrii întrunirii, clerici și mireni, au dezbătut principalele activități desfășurate în anul 2018. De asemenea, a urmat întrunirea membrilor Adunării eparhiale pe comisii de specialitate, lucrările fiind conduse de către părinții consilieri eparhiali.

În continuare, Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, a oficiat slujba de Te-Deum, în semn de mulțumire adusă lui Dumnezeu pentru binefacerile ce au fost revărsate asupra clericilor și credincioșilor din cuprinsul Eparhiei Alba Iuliei pe parcursul anului trecut. După acest moment de rugăciune, Părintele Arhiepiscop Irineu, în calitate de președinte al Adunării eparhiale, a adresat un cuvânt de bun venit membrilor acestui organism bisericesc deliberativ.

„Adunarea eparhială de astăzi este un bilanț al activităților diverse desfășurate în anul 2018 pe raza Arhiepiscopiei noastre. Din toate cele înfăptuite rezultă că Ortodoxia, în acest spațiu transilvan, este ortopraxie. Cu toții ne-am străduit să manifestăm o credință mărturisitoare și să susținem dinamismul slujirii în via Domnului. În felul acesta, Eparhia de Alba Iulia este un centru de iradiere pastorală, culturală și filantropică”, a transmis Înaltpreasfinţitul Părinte Irineu.

Lucrările Adunării eparhiale au continuat cu prezentarea rapoartelor generale anuale de către părinții consilieri eparhiali. De asemenea, în cadrul întrunirii au avut loc numeroase luări de cuvânt din partea participanților.

“La finalul acestei reuniuni anuale, Întâistătătorul Eparhiei noastre, Părintele Arhiepiscop Irineu, a adresat mulțumiri tuturor membrilor din cuprinsul Adunării eparhiale pentru activitatea desfășurată pe parcursul anului precedent”, se precizează pe site-ul Arhiepiscopiei Ortodoxe Alba Iulia.

La lucrările Adunării eparhiale a Arhiepiscopiei Alba Iuliei au participat şi părintele Olimpiu Zăhan – protopop ortodox al municipiului Târgu-Mureş, Alexandru Cîmpeanu – vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Mureş, Ioan Mocean – primarul oraşului Sărmaşu, Victor Prodan – primarul oraşului Ungheni şi Ioan Vlasa – consilier local în Consiliul Local al comunei Deda.

(Redacţia)

 

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regurile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Primăria Luduș, modernizată

Clădirea în care își desfășoară activitatea Primăria orașului Luduș a fost construită în anii 60 …

Share
Share