Home / Slider / Lacrimi și gânduri, la plecarea lui Cornel Lungu

Lacrimi și gânduri, la plecarea lui Cornel Lungu

Distribuie

În numele celor apropiați fenomenului baschetbalistic numit BC Mureș, colegul nostru de breaslă Vlad Amariei a așternut câteva rânduri despre plecarea celui care a fost Cornel Lungu. Le redăm în rândurile de mai jos.

”Se spune că nu anii din viața noastră contează, ci viața din anii noștri. Noi alegem cum îi trăim. O putem face oricum, oriunde, în orice cadru. Nu are importanță decât intensitatea. Iar în baschet intensitatea este cuvânt de ordine.

Fiecare om are propria misiune în viață iar prietenul nostru Cornel Lungu a trăit intens pentru baschet. I-a fost o menire, l-a adorat din plin, de cele mai multe ori considerându-l prioritate absolută. A fost un președinte titular, nu rezervă.

Sub conducerea sa, Tîrgu-Mureșul a fost o forță a baschetului masculin la nivel național, concurând de la egal la egal atât cu centrele de tradiție din țară, cât și cu cluburi puternice din punct de vedere financiar. În plină globalizare, a adus la Tîrgu-Mureș sportivi de certă valoare, care și-au pus amprenta asupra rezultatelor și spectacolului baschetbalistic, deopotrivă. În timp, vom înțelege că a însemnat al șaselea jucător pentru echipa la care a ținut atât de mult.

Vestea plecării sale a fost atât de năprasnică încât multă lume s-a întrebat cum s-a petrecut totul, dacă a fost bolnav. Da, prieteni, a fost bolnav de baschet. Și nu va voi să se vindece nici dincolo. 

Acum, la momentul gratitudinii supreme față de un om emblematic pentru cei mai frumoși ani ai baschetului târgumureșean, ne așteaptă o palmă. Poate fi palma deschisă a celui care a condus BC Mureș cu un uriaș entuziasm spre niște culmi aproape interzise. 5 degete întinse către cer precum cele 5 finale de Campionat Național și Cupă disputate cu BC Mureș, în fața unei asistențe-record. 5 degete întinse dinspre cer ca un salut șăgalnic precum cel pe care ni-l adresa odinioară, grăbit să rezolve problemele stringente ale clubului. Sau poate o palmă meditativă de genul “V-am spus eu!”.

Cornel Lungu a însemnat enorm pentru comunitatea noastră, în special sportivă.  Exemplul său va fi mai puternic în timp pentru că va reprezenta termenul de comparație al ideii de performanță în baschetul târgumureșean.

Mulți oameni mor fără să fi trăit. Nu însă și Cornel Lungu, căruia acum nu-i putem reproșa decât că a comis abatere de teren. Din păcate, nu de baschet. Nu se aude nici un fluier. Nu e nevoie nici de aplauze. Ci doar de mulțumire.

Doamne, odihnește-l în liniștea binemeritată!” 

(Redacţia)


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

”Pactul pentru Tineri” la Târgu Mureș, strategii de diminuare a abandonului școlar

Distribuie Confederația Națională pentru Antreprenoriat Feminin (CONAF) a organizat astăzi, 28 martie 2024, la Liceul …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.