Prefectul Mircea Duşa, demersuri pentru finalizarea barajului de la Răstoliţa Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 616 Vizualizări

Prefectul Mircea Duşa, demersuri pentru finalizarea barajului de la Răstoliţa

Prefectul județului Mureș, Mircea Dușa, a participat joi, 7 februarie, la vizita de lucru organizată la Sucursala de Producție Energie Electrică Iernut, în prezența ministrului Energiei, Anton Anton.

Mircea Dușa a subliniat importanța noii investiții de la Termocentrala Iernut, în valoare de aproximativ 270 de milioane de euro, cea mai importantă investiție din domeniul energetic din România de după unitatea II de la Cernavodă, care, după includerea în sistemul energetic național, va asigura aproximativ 5% din energia României.

Prefectul județului Mureș a adus la masa discuțiilor și situația barajului de la Răstolița, unde lucrările sunt aproape finalizate și unde mai sunt de rezolvat problemele legate de scoatere din fondul forestier a suprafeței din cuva lacului.

”Am avut o discuție în această dimineață (joi, 7 februarie – n.r.) cu domnul ministru și cu directorul general de la Romsilva pe acest subiect. Urmează ca, împreună, să facem demersul legal, iar documentația legată de scoaterea din fondul forestier a suprafeței necesare pentru finalizarea investiției să se realizeze cât mai repede. Acest demers trebuie făcut de către Hidroelectrica, împreună cu cei de la Romsilva, iar directorul de la Romsilva mi-a promis, în această dimineață, că se va ocupa săptămâna viitoare de acest subiect”, a declarat prefectul Mircea Duşa.

Un alt subiect ridicat de prefectul Mircea Dușa se referă la alimentarea cu gaz metan a zonei Reghin – Toplița.

”Am hotărât să ne întâlnim cu domnul director al SNGN Romgaz SA, Adrian Volintiru, să discutăm despre extinderea conductei magistrale de gaz metan între Reghin și Toplița pentru că, până la Toplița, conducta este adusă, dar această zonă, între Reghin și Stânceni, a rămas neacoperită și, poate, pe viitor, pe prioritățile pe care le avem în sistemul energetic să acoperim și această zonă”, a afirmat prefectul Mircea Dușa.

(Redacţia)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE