Creştinii greco-catolici, chemaţi pe Câmpia Libertăţii la întâlnirea cu Suvernaul Pontif Religie
  • alin.zaharie
  • 0 comentarii
  • 433 Vizualizări

Creştinii greco-catolici, chemaţi pe Câmpia Libertăţii la întâlnirea cu Suvernaul Pontif

Vestea venirii Sfântului Părinte Papa Francisc în România a produs un val de bucurie pentru credincioşii greco-catolici, care vor avea prilejul să se bucure de vizita Suveranului Pontif , din data de 2 iunie, pe Câmpia Libertății de la Blaj. Chemarea credicioşiolor greco-catolici a fost făcută de episcopul greco-catolic de Oradea, PSS Virgil Bercea într-un mesaj transmis prin  intermediul Episcopiei  Greco-Catolice din Oradea.

Preacucernici Părinți, dragi credincioși,

În urma invitației adresate în mod repetat Sfântului Părinte Papa Francisc de a vizita România, cu mare bucurie am aflat vestea extraordinară că a acceptat să vină la noi în țară în zilele de 31 mai – 2 iunie 2019. Știm de asemenea că și-a manifestat dorința expresă de a ne cunoaște Biserica și de a fi oaspetele nostru la Blaj, în inima Bisericii Române Unite cu Roma.

Cu acest prilej, Mitropolia Română Unită cu Roma, Greco-Catolică, ne invită să trăim împreună momentul istoric al întâlnirii cu urmașul Sfântului Apostol Petru, în cadrul unei ceremonii liturgice care va avea loc în data de 2 iunie 2019, pe Câmpia Libertății și a Marii Uniri.

Răspunzând acestei invitații, îndemn credincioșii din toate parohiile de pe cuprinsul Eparhiei să se înscrie la pelerinajul întâlnirii cu Papa Francisc. Fiecare parohie va avea toată susținerea Episcopiei pentru a organiza minim un autocar.

Deoarece, din motive de securitate, numărul biletelor de participare este limitat, fiecare paroh este împuternicit de Episcopia Greco-Catolică de Oradea să organizeze înscrierea doritorilor la nivelul parohiei până la data de 15 martie 2019. Ne onorează participarea și a credincioșilor de alte confesiuni.

Biroul Pastoral al Episcopiei va sta la dispoziția responsabililor grupurilor de copii și tineri pentru înscrieri. De asemenea, la nivelul Biroului Pastoral al Episcopiei sunt așteptați toți studenții și tinerii care doresc să se implice ca voluntari în organizarea acestui eveniment.

Fie ca Bunul Dumnezeu cu acest prilej să reverse peste țara și biserica noastră belșug de haruri!

Episcop † Virgil BERCEA

Pentru detalii legat de participarea de la Bşaj  pot fi contactate următoarele persoane:

Coordonator la nivel eparhial: Pr. Mihai Vătămănelu, Vicar General
Coordonator parohii – Vicar cu Preoții Pr. Antoniu Chifor: vicariatpreoti@gmail.com
Coordonator Birou Pastoral: Ramona Dragoș: bpploradea@yahoo.it

 

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE