Home / Sport / Cupa Transilvania, același deznodământ la Baby baschet

Cupa Transilvania, același deznodământ la Baby baschet

Ediția a VIII-a a Cupei Transilvania PEAK la bashet juvenil s-a încheiat sâmbătă, cu finalele categoriei Baby baschet băieți. Cele 16 echipe care s-au aliniat la start și-au disputat ultimele jocuri, cele care au stabilit locurile în ierarhia finală în sălile gimnaziilor Serafim Duicu și Tudor Vladimirescu (locurile 9-16), sălile în care s-au disputat și jocurile din primele trei zile și în Sala Sporturilor din Târgu-Mureș, unde s-au jucat cele patru meciuri pentru locurile 1-8. Cele mai multe echipe înscrise au fost cele ale clubului bucureștean Dan Dacian, cea care a câștigat primul loc, la fel ca și la categoria Minibaschet, unde s-au impus atât la fete, cât și la băieți. Bucureștenii au evoluat cu patru echipe, prima reușind să completeze titlurile cucerite de colegii lor nu cu mult mai mari. Ei au repetat finala de la Mini baschet, întâlnind în finală aceeași formație ploieșteană, Linx Baby One, pe care au învins-o cu 55-24. La fel ca și în finala din urmă cu câteva zile de la prima categorie, câștigătoarea a fost superioară în special la capitolul precizia aruncărilor, jocul per ansamblu fiind totuși echilibrat. Medaliile de bronz au revenit formației U BT Cluj-Napoca, învingătoare în urma unui joc echilibrat în fața unei alte echipe bucureștene, Magic Champions, scor 40-35.

Gladius ratează podiumul

Dacă în competiția de Mini baschet fetele clubului Gladius au reușit să cucerească medaliile de broz, băieții de la Baby baschet au ratat intrarea în lupta pentru medalii. După Dan Dacian cea mai numeroasă „delegație” a aparținut clubului târgumureșean organizator, care a participat cu trei echipe. După faza grupelor echipele 2 și 3 s-au clasat doar pe locuri care le-au trimis la jocurile finale pentru a doua jumătate a clasamentului. În urma rezultatelor obținute în faza a doua a întrecerilor, cele două au ajuns să se înfrunte în partida pentru locurile 13-14, câștigată de Gladius 3 cu 59-22. Gladius 1 a ajuns în schimb să evolueze pentru locurile 1-8, dar s-a confrutat în faza „sferturilor” cu cea care avea să câștige competiția, Dan Dacian 1, care i-a învins cu 41-23. În lupta pentru locurile 5-8 s-au impus în penultima zi cu 24-9 în fața celor de la Baschet Star Oradea și au încheiat pe locul 5 după victoria din ultima zi, 28-24 cu Alpha Sibiu.

Așadar locurile ocupate de cele trei echipe de la Gladius au fost 5, 13 și 14.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Popicarele trag cortina peste 2020

După un an bulversat de pandemie, cu campionate interne suspendate, competiții internaționale anulate (Campionat și …