Share

Home / Slider / Evoluţia criminalităţii stradale din Mureş

Evoluţia criminalităţii stradale din Mureş

La nivelul judeţului Mureş, cele mai frecvente infracţiuni stradale sesizate în decursul anului 2018 sunt reprezentate de furturile din auto, care procentual reprezintă 56,01% (359 de fapte) din totalul infracţiunilor stradale sesizate și care înregistrează o creștere cu 143 de fapte faţă de perioada similara anului anterior (216 de fapte), urmate fiind de furturile din buzunare, poşete, genţi cu o pondere de 14,98% (96 de fapte) din total infracțiuni stradale sesizate și care înregistrează o creștere cu 15 fapte față de perioada similară anului trecut (81 de fapte).

„Important de precizat că peste 60,0% au fost comise pe timpul nopţii. Dinamica pe luni a infracțiunilor stradale sesizate, la nivelul județului Mureș, în 12 luni 2018 relevă un trend descendent, astfel în luna decembrie 2018 au fost înregistrate 43 fapte, mai puţin cu 39 de fapte (-47,56%) față de 82 fapte înregistrate în luna noiembrie 2018”, se arată într-un comunicat remis de Biroul de presă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mureş, cu ocazia prezentării bilanţului instituţiei pe anul 2018.

Conform aceleiaşi surse, „evoluţia din ultimii ani a infracţionalităţii stradale sesizate relevă faptul că aceasta se menţine pe un trend descendent.”

În ceea ce priveşte infracţiunile sesizate în mediul rural în anul 2018, acestea au înregistrat o scădere de 4,65% faţă de anul 2017.

„Infracţiunile economico-financiare înregistrează o scădere de 36,89% faţă de anul precedent, iar cele de natură judiciară înregistrează o scădere de 3,39%. De asemenea, infracţionalitatea stradală în mediul rural se menţine la un nivel scăzut: în anul 2018 au fost sesizate numai 47 astfel de infracţiuni”, au mai transmis reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mureş.

(Redacţia)

 

 

 

 

 

 

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regurile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Ziua Grâului 2019. Summit Agro, de două decenii alături de fermieri

Peste 500 de fermieri transilvăneni au participat joi, 6 iunie, la cea de-a patra ediţie …

Share
Share