Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, pe meleaguri sighișorene Reghin
  • alin.zaharie
  • 0 comentarii
  • 611 Vizualizări

Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, pe meleaguri sighișorene

Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei a efectuat în cursul acestei săptămâni  o serie de vizite pastorale în protopopiatul Sighișoara, însoțit de părintele protopop Ovidiu Dan.

Miercuri, 6 februarie,  Părintele Arhiepiscop Irineu a fost prezent la compania multinațională „SEFAR” din municipiul Sighișoara, al cărei manager este domnul Pavuel Hermann. Cu această ocazie, înaltul oaspete  le-a adresat angajaților firmei cuvinte de folos și sfaturi duhovnicești, precum și îndemnuri privitoare la conduita morală din viața de zi cu zi.

Vizită la părintele arhimandrit Ghelasie Țepeș

Periplul sighișorean a continuat în parohiile Seleuș, unde slujește părintele Nicolae David, Nadeș, păstorită de părintele Ionuț Călin,  Bălăușeri, unde slujește părintele Ștefan Puiu, și în filia Măgheruș, aparținătoare parohiei Țigmandru, păstorită de părintele Vasile Lulea. Aici, Înaltpreasfinția Sa a poposit la casa părintească a părintelui arhimandrit Ghelasie Țepeș, starețul Mănăstirii „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie” de la Sighișoara, unde a vizitat-o pe mama părintelui, aflată la venerabila vârstă de 93 de ani.

Seara, Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, a fost prezent la Mănăstirea „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie” de la Sighișoara, unde a prezidat Sinaxa monahală a viețuitorilor acestui așezământ monastic aflat sub oblăduirea părintelui arhimandrit Ghelasie Țepeș, starețul mănăstirii.

În cadrul întrunirii, ÎPS Irineu le-a adresat celor prezenți  cuvinte de folos și sfaturi duhovnicești în care a reliefat importanța lucrării virtuților morale pentru dobândirea Împărăției cerurilor și a eliberării din robia păcatului. De asemenea, au fost dezbătute și unele aspecte liturgice și administrative care privesc viața din cadrul așezămintelor monahale.

Vizita Înaltpreasfințitul Părinte Irineu în protopopiatului Sighișoara a continuat joi, 8 februarie, primul popas fiind la Saschiz. După ce a fost primit de primar Ovidiu Șoaită,  Părintele Arhiepiscop Irineu a fost prezent în parohia Mihai Viteazul, păstorită de părintele Ion Purcea, în parohia Vânători, unde slujește părintele Vasile Munteanu, și în parohia Șoard, păstorită de părintele Sergiu Băeș.

„Satul românesc, destul de îmbătrânit, este încă un loc pitoresc, în care poți găsi bunul simț, hărnicia, încrederea în pronia divină și frumoase datini moștenite de la vrednicii noștri străbuni. Astfel de valori reflectă identitatea românească pe care preotul paroh o apără exemplar și o promovează cu sârguință. Misiunea păstorului sufletesc în parohiile din mediul rural este aceea de a oferi asistență pastorală și socială creștinilor, făcându-i pe aceștia conștienți de iubirea protectoare a lui Dumnezeu. În cadrul vieții de la țară, marcată tot mai pregnant de singurătate, lipsuri și suferințe, preotul ortodox este «Evanghelia ce trece pe cale»”, au fost cuvintele Înaltpreasfințitul Părinte Irineu rostite credincioșilor cu prilejul vizitelor pastorale efectuate în protopopiatul Sighișoara.

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE