Home / Administratie / Măsuri de sprijin pentru proprietarii de terenuri agricole şi forestiere

Măsuri de sprijin pentru proprietarii de terenuri agricole şi forestiere

Distribuie

Primăria Municipiului Reghin  anunță proprietarii de terenuri agricole şi forestiere din municipiul Reghin  despre noile măsuri de implementare de către Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale în domeniul silvic, proprietarilor de terenuri agricole şi forestiere, oportunitatea aplicării  măsurilor de sprijin în ce privește împăduririlor și serviviilor de silvomediu. Este vorba de Măsura 8 – Investiţii în dezvoltarea zonelor împădurite şi în îmbunătăţirea viabilitaţii pădurilor,  Schema de ajutor de stat – Sprijin pentru prima împădurire şi  crearea de suprafeţe împădurite. Sesiunea 3 de depunere a cererilor în cadrul acestei măsuri se desfășoară în perioada 11 decembrie 2018-28 iunie 2019. Prin această schemă se acordă sprijin financiar pentru înfiinţarea de plantaţii forestiere, respectiv realizarea de trupuri de pădure și perdele forestiere de protecţie. Beneficiarii schemei pot fi deţinătorii publici şi privaţi de teren agricol şi formele asociative ale acestora. Sprijinul financiar, acordat ca valoare fixă, este reprezentat de costuri standard pe hectar pentru împădurirea de terenuri agricole şi neagricole, sub forma a două prime. Primă de înfiinţare a plantaţiilor forestiere (Prima 1), care acoperă inclusiv costurile de elaborare a proiectului tehnic de împădurire – acordată pentru toţi beneficiarii schemei, și Primă anuală (Prima 2), pentru o perioadă de 12 ani, pentru acoperirea costurilor de întreţinere şi îngrijire a plantaţiei forestiere şi pentru compensarea pierderilor de venit agricol ca urmare a împăduririi – acordată în funcţie de categoria de beneficiar și tipul de teren. Valoarea maximă a sprijinului public pentru o cerere de sprijin acordat în baza prezentei scheme este de 7.000.000 euro.

Bani pentru servicii de silvomediu, climatic şi conservarea pădurilor

A doua măsură supusă atenției proprietarilor de terenuri agricole şi forestiere din municipiul Reghin  este Măsura 15 – Servicii de silvomediu, servicii climatice şi conservarea pădurilor, respective Schema de ajutor de stat – Servicii de silvomediu, servicii climatic şi conservarea pădurilor. Sprijinul financiar prin schema de ajutor de stat se acordă anual, ca sumă fixă pe unitatea de suprafaţă (ha), proprietarilor (inclusiv Unităților Administrativ Teritoriale) de păduri din fondul forestier național, în baza unui angajament pentru o perioadă de 5 ani și vizează compensarea pierderilor de venit şi a costurilor suplimentare suportate de beneficiar ca urmare a implementării unuia sau a celor două pachete ale schemei de ajutor de stat: Pachetul 1 – Asigurarea de zone de liniște, pentru care beneficiarul primește 38 euro/an/ha pentru întreaga suprafață inclusă în angajament, și Pachetul 2 – Utilizarea atelajelor la colectarea lemnului din rărituri, pentru care beneficiarul primește 137 euro/an/ha pentru suprafaţa anuală pentru care se solicită sprijin în cadrul Pachetului 2 (Acest pachet poate fi accesat numai împreună cu Pachetul 1).

Sesiunea 2 de depunere a cererilor de sprijin pentru schema de ajutor de stat se va desfășura în perioada de depunere a cererilor unice de plată (termen estimat: 1 martie – 15 mai 2019), alocarea financiară fiind de cca. 68.498.437 euro. Pentru această sesiune, cererea de sprijin reprezintă și cerere de plată pentru anul 1 (1 ianuarie– 31 decembrie 2019).


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

”Rabla local”, succes în Sângeorgiu de Mureș

Distribuie Programul ”Rabla local” a fost finalizat cu succes la Sângeorgiu de Mureș, a anunțat …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.