Home / Cultură / „Omagiu pentru iluștrii înaintași”, la Reghin

„Omagiu pentru iluștrii înaintași”, la Reghin

Biblioteca Municipală „Petru Maior” din Reghin, Direcția Județeană de Cultură, Inspectoratul Școlar Județean, Despărțământul Reghin al Astrei, cu sprijinul Primăriei și Consiliului Local Reghin organizează joi, 14 februarie, ora 16:00, la sediul bibliotecii reghinene, evenimentul omagial „Omagiu pentru iluștrii înaintași”, dedicat poetului Grighore Vieru, istoricului Vasile Netea și Patriarhului Miron Cristea.

„Nu am ales întâmplător ziua de joi, 14 februarie pentru a omagia cele trei personalități ale culturii române. 14 februarie este data nașterii lui Grigore Vieru, se apropie 30 de ani de la moartea lui Vasile Netea și 80 de ani de la moartea lui Miron Cristea. Miron Cristea și Vasile Netea sunt comemorați la Reghin pentru că acest oraș a fost primul centru cultural cu care cei doi au avut contct.  În cadrul acestui eveniment vor fi prezenți omeni de cultură din județ, Nicolae Băciuț, Dimitrie Poptămaș, Ilarie Gheorghe Opriș, Răzvan Ducan, Sorina Bloj, Claudiu Dorin Chiorean, alături de poeți și scriitori din Târgu Mureș, Sărmaș, Târnăveni, Sighișoara. Prima parte a evenimentului va fi una ștințifică, în care vor fi evocate cele trei personalități, urmând ca  partea a doua să fie una de cenaclu, cu muzică și  poezie, lansări de cărți, care vor fi donate cu generozitate de autori bibliotecii noastre”, a precizat Florin Bengean, directorul interimar al Bibliotecii „Petru Maior” din Reghin .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Teatrul Național de Televiziune se vede pe TVR 3

Teatrul Național de Televiziune programează o serie de spectacole începând de miercuri, 26 mai, piese …