Share

Home / Invatamant / Poeta Gabriela Feceoru va deschide Proiectul „Scriitori la școală”, la Colegiul Pedagogic „Mihai Eminescu”
Gabriela Feceoru este una dintre cele mai reprezentative poete mureșene (Foto: Medeea Iancu)

Poeta Gabriela Feceoru va deschide Proiectul „Scriitori la școală”, la Colegiul Pedagogic „Mihai Eminescu”

În perioada februarie-mai, zece scriitori se vor întâlni cu elevi din șase licee din Târgu Mureș. Fiecare autor va conduce minim trei ore de literatură contemporană. Proiectul „Scriitori la școală” este desfășurat de Asociația Podium, printr-o cofinanțare din partea Administrației Fondului Cultural Național (AFCN), cu sprijinul companiei Reea, sponsor „hardcover” al proiectului și al colegei noastre Ligia Voro, sponsor „paperback”.

Autorii care au acceptat invitația Asociației Podium sunt: Tudor Ganea, Márton Evelin, Elise Wilk, Gabriela Feceoru, Kali Ágnes, Vida Gábor, Alex Văsieș, Marin Mălaicu-Hondrari, Demény Péter și László Noémi.

Seria întâlnirilor dintre scriitori și liceeni va debuta cu poeta Gabriela Feceoru. Gabriela se va întâlni cu elevi ai Colegiului Național Pedagogic „Mihai Eminescu” din Târgu Mureș, miercuri, 13 februarie.

Gabriela Feceoru s-a născut în 1993 la Petroșani, județul Hunedoara, și locuiește în prezent la Târgu Mureș, unde lucrează ca secretară de redacție a revistei Vatra. Este absolventă a Facultăţii de Ştiinţe şi Litere din cadrul Universităţii „Petru Maior” din Târgu Mureş. A debutat cu poeme în revista Vatra. A colaborat cu revistele şi platformele literare: „România literară”, „Euphorion”, „Familia”, „Prăvălia culturală”, „Qpoem”, „LitArt”, „New York Magazin”, „Alternanțe”, „Banchetul” ș.a.s Este prezentă în antologia poetică „Ofensiva debutanţilor”, publicată în revista „Familia” nr. 6/2016, şi în antologia „#Rezist!Poezia”, coordonată de Cosmin Perţa (Editura Paralela 45, 2017).

A debutat cu volumul de poeme „blister” la editura Cartea Românească, în 2017. Volumul a fost nominalizat la Premiul Național pentru debut în poezie „Iustin Panța” (2017), Premiul Național de Poezie „Mihai Eminescu” – Opus Primum (2018), Bac-Fest. Festivalul Național George Bacovia, secțiunea debut (2018) și la Premiile „Sofia Nădejde” pentru literatura scrisă de femei, secțiunea debut (2018).

Gabriela Feceoru s-a remarcat și pentru feminismul ei moderat, bine articulat și pentru promovarea egalității de gen atât în plan literar, cât și în plan social. Poezia ei se distinge prin tonul confesiv și intim, dar și prin intensitate emoțională, sinceritate și un amestec între fragilitate și forță. În prezent, lucrează la un nou volum de versuri.

Partenerii Asociației Podium în cadrul proiectului „Scriitori la școală” sunt: Inspectoratul Școlar Județean Mureș, revista Vatra și revista Látó, iar parteneri media sunt Radio Guerrilla, cotidianul Zi de Zi, Erdély TV și Radio Târgu Mureș.

(A.V.)

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regurile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Mureşean reţinut pentru încălcarea ordinului de protecţie provizoriu

Polițiștii din cadrul Poliţiei oraşului Iernut au fost sesizați sâmbătă, 22 iunie, în jurul orei …

Share
Share